Lasītāju receptes

Cepta dorada ar laimu

ligatt 2008-06-15

Cepta dorada ar laimu

1 dūšīgam ēdājam
gatavošanas laiks: 30 minūtes

vesela dorada (ap 250–350 g)
sāls
malti baltie pipari
1 ēdk. kausēta sviesta
1/2 laima
1 pētersīļa zariņš
1 ēdk. kaperu

Citrusaugļi lieliski saprotas ar zivīm. Šoreiz izmantosim laimu,bet citreiz var pamēģināt šo recepti ar citronu vai apelsīnu.

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Iztīra zivi, atstāj klāt galvu, bet izņem žaunas. Ierīvē ar sāli, pipariem un pārziež ar kausēto sviestu. Sagriež laimu plānās šķēlītēs. Ieliek vēdera dobumā 3–4 laima šķēlītes un pētersīļa zariņu. Uz nelielas plāts liec zivs lieluma cepamā papīra gabalu, uz tā – zivi. Virsū uzliec atlikušās laima šķēlītes. Cep apmēram 20–25 minūtes. Pasniedz veselu ar lapu salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Nakts ar PLACEBO

Sagaidījuši Placebo jauno albumu Battle for the sun (mūsu bažas izrādījušās veltas – tas patiesi ir labs, Placebo ir atpakaļ ierindā), rīkojam ballīti, kurā klausīsimies grupas,...