Lasītāju receptes

strausakaaja 2009-01-19

Ziemassvētku brendija kūka

Sastāvdaļas:

1. ½ paciņa sviesta
2. ½ glāze brūnā cukura (var parasto)
3. ¼ gāzes medus
4. 2 olas
5. 1 glāze miltu
6. 1 tējkarote cepamais pulveris
7. 1... Lasīt »

jolcis 2008-07-24

Cūkas ribiņas apelsīnu sulā

Cūkas ribiņas apelsīnu sulā

Sastāvdaļas:

500 g ribiņas
Pa šķipsniņai sāls un pipari,
2 ēdamkarotes miltu,
1 tējkarote sezamsēkliņu
A
svaigi spiesta 1 apelsīna sula,
1 ēdamkarote cukura,
2... Lasīt »

jolcis 2008-07-24

Kirstenas foreles ēdiens

Kirstenas foreles ēdiens

800g –1 kg foreles filejas, bez ādas, bez asakām
250g bekona
4 lieli burkāni
3-4 puravi
2 dl baltvīna (ja vēlas)
Sāls, pipari

Liek foreles fileju uz plāts un apkaisa ar sāli un... Lasīt »

jolcis 2008-07-24

Vista karija mērcē

Vista karija mērcē

800 g vistas;
4 ēdamkarotes karija pulvera;
3 kartupeļi;
3 tējkarotes sāls;
puse sakapāta sīpola;
1 tējkarote cukura;
3 daiviņas sakapāta ķiploka;
daži pilieni vīna

1. No vistas... Lasīt »

jolcis 2008-07-24

Vista ar kartupeļu biezeni un siera mērci

Vista ar kartupeļu biezeni un siera mērci

0.640 Vistas fileja
0.800 Kartupeļi
0.200 Piens
0.050 Sviests
0.030 Franču sinepes
0.010 Krievijas siers
0.200 Saldais krējums
0.010 Zaļumi
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošanas... Lasīt »

jolcis 2008-07-24

Grillēta zobenzivs ar rozmarīnu

120 ml baltvīna
5 ķiploka daiviņas, sakapātas
1 g smalki sakapāta svaiga rozmarīna
450 g zobenzivs steika
2 g salt
0.5 g apaļi melnie pipari
30 ml citrona sulas
15 ml extra virgin... Lasīt »

ievucis__@ 2008-07-15

Ola kartupeļu kažokā

Sastāvdaļas:
1 liels ar mizu vārīts kartupelis
1 ola
Sāls
pipari
Salātlapa
100g biezpiena
1 tēj.k. krējuma
Puse tomāta
Dilles vai pētersīļa

Pagatavošana:

Ar... Lasīt »

vera 2008-07-14

Sivēna fileja sinepju mērcē ar sīpoliem un sēnēm

Sivēna fileja sinepju mērcē ar sīpoliem un sēnēm

Sastāvdaļas
500 g sivēna filejas
8 šalotu
200 g šampinjonu
sviests vai margarīns
sāls, pipari
2 ēdamkarote Dijon sinepju
1 ēdamkarote niedru cukura
200 ml krējuma
2 tējkarote... Lasīt »

vera 2008-07-14

Desu katls

Desu katls

Sastāvdaļas
1/2 kg prinča desas
200 g rožkāpostu
300 g burkānu
200 g zaļo zirnīšu
1 puravs
1 dzeltenā paprika
sviests vai margarīns

Mērce
200 ml franču krējuma
2 ēdamkarote... Lasīt »

vera 2008-07-14

Svētku katls

Svētku katls

10 porc.


Sastāvdaļas
1 kg cūkas filejas
300–400 g kabanosi vai citas spēcīgas garšas desas
600 ml bieza krējuma
2 gaļas buljona kubiņi
200 ml piena + 2 ēdamkarotes kviešu... Lasīt »

vera 2008-07-14

Jēra cepetis

Jēra cepetis

4 personam


Sastāvdaļas
500 g jēra cepeša
1-2 fenheļa
1-2 vasaras ķirbji
Pāris kātu svaiga timiāna
Pāris kātu svaiga rozmarīna
2 saspiestas ķiploka daiviņas
1 sarkanais... Lasīt »

vera 2008-07-14

Makaroni un siers

Makaroni un siers

Sastāvdaļas
300 g makaronu
2 tējkarotes sāls
ūdens
300 g vārīta šķiņķa biezās šķēlēs
1 mazs sīpols
50 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarote miltu
1/2 l piena
1 tējkarote... Lasīt »

vera 2008-07-14

Salami un kartupeļu omlete

Salami un kartupeļu omlete

2 porcijas


Sastāvdaļas
150 g kartupeļu
1 mazs sasmalcināts sīpols
puse sarkanās paprikas kubiņos
100 ml kukurūzas graudu
50 g salami
3 olas
150 ml piena
1/2 tējkarotes sāls
2... Lasīt »

vera 2008-07-14

Marinēta kūpināta siļķe

Marinēta kūpināta siļķe

4 personam


Sastāvdaļas
4 kūpinātas siļķes

Marināde
2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote vīna etiķa
2 ēdamkarotes niedru cukura
1/4 tējkarotes... Lasīt »

vera 2008-07-14

Garneļu pīrāgs

Garneļu pīrāgs

Sastāvdaļas
Mīkla
250 ml (150 g) kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
1 1/2 ēdamkarotes auksta ūdens
šķipsna sāls
1/2 tējkarotes kristāliskā cukura

Pildījums
300 g... Lasīt »

vera 2008-07-14

Cūkas kakla karbonādes un spinātu pīrāgs

Cūkas kakla karbonādes un spinātu pīrāgs

2 gabali


Sastāvdaļas
200 ml kviešu miltu
šķipsniņa sāls
75 g sviesta vai margarīna
2 ēdamkarotes ūdens

Pildījums
250 g saldētu vai svaigu lapu spinātu
200 ml smalkās... Lasīt »

vera 2008-07-14

Eļļā glazēti dārzeņi

Eļļā glazēti dārzeņi

4 porcijas


Sastāvdaļas
500 g dārzeņu
Piemēram:
Sīpoli mazos gabalos
Burkāni šķēlēs
Šampinjoni šķēlēs
Sasmalcināts galviņkāposts vai baltie kāposti
Brokoļi mazos... Lasīt »

vera 2008-07-12

Broilera pīrāgs

Broilera pīrāgs

2 gabali


Sastāvdaļas
mīkla
200 ml kviešu miltu
75 g sviesta vai margarīna
šķipsna sāls
1/2 tējkarote niedru kristāliskā cukuru
2 ēdamkarotes ūdens

Pildījums
300 ml... Lasīt »

vera 2008-07-12

Grilētas cūkas ribiņas vai broilera stilbiņi

Grilētas cūkas ribiņas vai broilera stilbiņi

2 porcijas


Sastāvdaļas
apm. 1 kg plānu cūkas ribiņu vai
6 broilera stilbiņi

Grila marināde
puse sarīvēta sīpola
10 niedru cukura graudu
2 tējkarotes Dijon sinepju
2... Lasīt »

vera 2008-07-07

Ceptas nūdeles ar garnelēm un dārzeņiem

Ceptas nūdeles ar garnelēm un dārzeņiem

4 personam

Sastāvdaļas
200 g lobītu garneļu
250 g nūdeļu
Daudz ūdens, kam vārīšanās laikā pievienotas 2 ēdamkarotes eļļas un 1 tējkarote sāls uz litru.

Garšvielas
2... Lasīt »

Translate

Šodien

2019. gada 24. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Daiņa Lesiņa keramikas izstāde Kāpnes

Raksturojot Daiņa Lesiņa radošo veikumu keramikas jomā, jāuzsver, ka viņa darināto priekšmetu primārā funkcija nav lietojamība, bet gan to spēja raisīt skatītājos emocijas, vēlmes,...