Spageti makaroni ar liellopa gaļas kotletēm baltvīna mērcē

Spageti makaroni ar liellopa gaļas kotletēm baltvīna mērcē

1. Konservētos tomātus liek blenderī un sastrādā vienmērīgā biezenī. Iegūto biezeni ielej katliņā un atliek malā.
1503_image3.jpg - 9.88 KB
2. Sasmalcina 3 ķiplokus, pusi sīplola un apcep uz vidēji karstas pannas divās ēdamkarotēs olīveļļas.
1503_i2mage4.jpg - 9.79 KB
3. Kad sīpoli cepušies apmēram 3 – 4 minūtes, tiem pievieno 1 tasi vīna.
1503 im3.jpg - 8.41 KB
4. Tomātu mērcei pievieno timiānu, baziliku un rozmarīnu.
1503_i4mage6.jpg - 11 KB
5. Laiku pa laikam apmaisot, turpina apcept sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi vai arī vēl 4 – 5 minūtes.
1503_i5mage7.jpg - 9.77 KB
6. Tad apceptos sīpolus kopā ar sāli, pipariem un 2 ēdamkarotēm olīveļļas pievieno tomātu mērcei.
1503_i6mage8.jpg - 9.9 KB
7. Ar nazi sakapā pētersīļus kotlešu masai – apmēram 2 ēdamkarotes.
1503_i6mage9.jpg - 11.48 KB
8. Tad sakapā baziliku un oregano – apmēram 1 ēdamkaroti no katra.
1503_im7age10.jpg - 12.8 KB
9. Sasmalcina atlikušo pusi sīpola un 3 ķiploka daiviņas.
1503_image111.jpg - 12.54 KB
10. Lielā bļodā liek sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus, sīpolu, olas, rīvmaizi, svaigi sarīvētu Parmas sieru, sāli, piparus un ½ tasi piparus.
1503_image12.jpg - 13.93 KB
11. Ar putojamo slotiņu visu sakuļ viendabīgā masā.
1503_image13.jpg - 11.89 KB
12. Tad pievieno malto gaļu.
1 503_image14.jpg - 14.25 KB
13. Samīca kotlešu masu, kura pēc šīs receptes sanāk diezgan lipīga un mitra. Kotletes izdosies gardākas, ja kotlešu masa nebūs pārmīcīta.
1503_image15.jpg - 13.64 KB
14. Veido palielas kotletes, liek pannā, pārlej ar 1/2 tasi ūdens un tvaicē uz vidēji lielas uguns apmēram 35 minūtes. Vienlaicīgi samaisa un uzvāra tomātu mērci, tad turpina karsēt uz vidējas uguns.
1 503_image16.jpg - 10.31 KB
15. Atlikušo baltvīnu liek vārīties lielā katlā.
1503in=mag16.jpg - 9.24 KB
16. Karstajai tomātu mērcei pievieno tomātu pastu un samaisa.
1503_image18.jpg - 11.59 KB
17. Spageti makaronus liek vārīties verdošajā vīnā. Ja vīns izvārās, iekams makaroni gatavi, tad tiem pievieno vienu vai divas tases ūdens.
1503_image19.jpg - 8.89 KB
18. Kad tomātu mērce gatava, izņem garšaugu zariņus. Nokāš gatavos makaronus.
1503_image20.jpg - 8.01 KB
19. Uz šķīvja liek makaronus, tiem virsū kotletes un pārlej ar tomātu mētrci. Visu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz. Labu apetīti.
1Lielbeig503_image1.jpg - 8.19 KB

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
iskatās garšīgi
07.02.2010. plkst. 16:13
Vita
1)Tomātu pastu pie jau gatavās mērces es neliktu 2)kotletes liktu cepeškrāsnī jau parlietas ar šo pašu tomātu mērci.
10.10.2008. plkst. 10:59

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Rīga kļūst par rock pilsētu jeb „KISS” koncerta apskats

22. maijā „Arēna Rīga” koncertturnejas "Kiss Alive/35" ietvaros notika viens no krāšņākajiem, iespaidīgākajiem un skaļākajiem šoviem Latvijas koncertdzīves vēsturē –...