Pildīti artišoki ar garnelēm

Pildīti artišoki ar garnelēm

1. Katrai artišoka galviņai nogriež apmēram 2,5 centimetrus no virspuses, tad nedaudz nogriež arī no apakšas tā, lai artišoks stabili stāv uz darba virsmas. Griezuma vietas ierīvē ar citronu. Artišokus novāra sālsūdenī apmēram 20 minūtes vai arī, līdz pogaļas apakšdaļā var viegli iedurt ar nazi. Artišokus izņem no ūdens un notecina caurdurī, liekot ar aukšpusi uz leju.
11 3.jpg - 7.35 KB
2. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidēji karstas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti. Sīpoliem pievieno garneles un cep, līdz tās gatavas, un tad noņem no uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa un liek lielā bļodā. Pannu izslauka ar virtuvs dvieli un uzmanīgi izkausē sviestu, tā lai tas nesabrūnētu. Rīvmaizi, laiku pa laikam apmaisot, apcep sviestā, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna. Apbrūnināto rīvmaizi kopā ar sieru un visām pārējām sastāvdaļām liek bļodā un samaisa ar garnelēm.Tad garneļu – rīvmaies maisījumu ar tējkaroti vai pirkstiem sapilda starp artišoka lapiņām. Katru pildīto artišoku rūpīgi ietin virtuves folijā. Šuvi veido augšpusē un kārtīgi aizloka, lai iekšā nevarētu iekļūt ūdens. Šādi iesaiņotus artišokus liek lielā katlā, kurā ieliets apmēram 2,5 cm ūdens, katlam uzliek vāku un tvaicē 20 minūtes.
11 5.jpg - 11.54 KB
3. Artišokus pasniedz tāpat, vai pārlietus ar balzāmetiķa mērci. Labi garšos arī pildīti artišoki bez garnelēm. Labu apetīti.
11 1.jpg - 13.78 KB
 

.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Ričards Klaidermans „piepilda” dvēseles (koncerta apskats)

Pasaulē populārākais instrumentālās klaviermūzikas izpildītājs Ričards Klaidermans atkal un atkal iepriecina savus klausītājus un mūzikas atbalstītājus Latvijā....