Ar krabja gaļu un Brī sieru pildīts lasis

Ar krabja gaļu un Brī sieru pildīts lasis

1. solis izvēlas plaukstas platuma vai nedaudz platākus laša gabalus ar ādu. Ja lasis ir vienā gabalā, to sadala porciju gabalos.
9 2.jpg - 36.6 KB
2. solis laša gabaliem ar nazi no sāniem izdara iegriezumu, lai izveidotos kabatiņa pildījumam.
9 3.jpg - 36.05 KB
3. solis laša gabalus no abām pusēm ierīvē ar olīveļļu, kura sajaukta ar sāli un smalkajiem pipariem.
9 4.jpg - 40.18 KB
4. solis attaisa kārbu ar krabja gaļu un ievieto gaļu bļodā.
9 5.jpg - 31.96 KB
5. solis sarīvē Brī sieru. Tā kā Brī ir mīkstais siers, to pirms rīvēšanas jāsasaldē. Vienu ēdamkaroti siera atliek malā, bet pārējo sajauc ar krabja gaļu un ciedru riekstiem.
9 6.jpg - 43.16 KB
6. solis krabja gaļas maisījumu sapilda laša kabatiņās.
9 7.jpg - 34.33 KB
7. solis pildīto lasi ar ādu uz augšu liek cepešpannā un cep 210 grādu C karstumā. Vēlams iepriekš noskaidrot cik biezs apmēram ir pildītā laša gabals, jo uz katriem 2,5 cm jārēķina apmēram 10 minūtes cepeškrāsnī.
9 8.jpg - 39.71 KB
8. solis
kad lasis gatavs, tas kļūst rozā, tomēr to turpina cept vēl kādas 5 minūtes, līdz tas apbrūnē. Tad lasi apgriež ar ādu uz leju, pārkaisa ar atlikušo ēdamkaroti Brī siera un turpina cepšanu, līdz siers viegli apbrūnē.
9 9.jpg - 37.34 KB
9. solis gatavo lasi pārkaisa ar rozmarīnu un pasniedz ar piedevām pēc savas gaumes. Labu apetīti.
9 1.jpg - 45.76 KB

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
.
כותבים BRIE ולא BRY ... ומבטאים בה-רי
03.07.2010. plkst. 19:45

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vidējais amerikānis gada laikā patērē pietiekoši daudz kofeīna, kas spētu nogalināt zirgu

Pasākumi

Sarīkojums „Laika dzirnas”

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja nodaļā Vecpiebalgas pagasta  „Vēveros” notiks Muzeju dienai veltīts tautas tradīciju sarīkojums „Laika dzirnas”....