Kā pagatavot pekanriekstos panētu pīles krūtiņas rulādi ar ķirbliem, sparģeļiem un ķirbju - baltvīna mērci?

Kā pagatavot pekanriekstos panētu pīles krūtiņas rulādi ar ķirbliem, sparģeļiem un ķirbju - baltvīna mērci?

1. solis sajauc visas marinādes sastāvdaļas un 30 minūtes atdzesē ledusskapī.
02.jpg - 28.34 KB
2. solis atgriež ādu un taukus uz pīles krūtiņas un atdala abas filejas. Tā kā pīles fileja nebūs redzama, nav jāuztraucas par iegriezumu precizitāti, galvenais jāmēģina atgriezt maksimāli daudz gaļas.
06.jpg - 41.2 KB
3. solis nomizotu ķirbi cep 20 minūtes cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā, līdz ķirbis kļūst mīksts. Tad ķirbi sagriež gabaliņos. Šaloti, ķiplokus un seleriju apcep sviestā, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno ķirbi, sakapātas sēnes un garšvielas. Maisījumu turpina cept apmēram 6 minūtes, līdz uzsūcas šķidrums. Pievieno baltvīnu un turpina karsēt vienu minūti. Tad pievieno rīvmaizi, vistas buljonu un visu savāra mīkstā biezenī.
07.jpg - 45.14 KB
4. solis ar gaļas āmuriņu izdauza fileju apmēram 3 milimetru biezumā, sākot no centra uz malām.  Ja kādā vietā fileja saplīst, par to nav jāsatraucas. Kad šādi apstrādātas abas filejas, tās novieto blakus uz cepamā papīra loksnes un veido taisnstūra/ovāla formā. Tad aizspiež ciet visus caurumus un ieplīsumus.
08.jpg - 40.8 KB
5. solis pīles fileju pārklāj ar marinādi un ievieto ledusskapī 30 minūtes ievilkties.
09.jpg - 37.47 KB
6. solis tikmēr apcep olīveļlā pekanriekstus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
010.jpg - 43.34 KB
7. solis iemarinēto pīles fileju vienmērīgi pārklāj ar pekanriekstiem.
011.jpg - 46.46 KB
8.solis fileju pārklāj ar lielu pergamenta papīra loksni un tad ar virtuves folija loksni. Ārti un uzmanīgi apsviež fileju otrādi tā, lai  folija loksne tagad būtu apakšā. Noņem nost augšējo pergamenta loksni un izmet.
012.jpg - 38.35 KB
9. solis sagatavotus sparģeļus blanšē verdošā ūdenī apmēram 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad ar tiem noklāj pīles fileju.
013.jpg - 41.7 KB
10. solis pāri sparģeļiem izlīdzina pildījuma kārtu.
014.jpg - 44 KB
11. solis sāk stingri tīt pīles fileju, vienlaicīgi atdalot foliju un pergamenta papīru tā, lai tie nenokļūtu rulādē. Gatavo rulādi ietin pergamenta papīrā un cieši aizsien galus.
015.jpg - 43.76 KB
12. solis rulādi ietin folijā, cieši noloka galus un liek cepties iepriekš uzsildītā  cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā 35 – 40 minūtes. Gatavo rulādi atdzesē un ievieto ledusskapī vismaz 6 stundas.
016.jpg - 32.88 KB
13. pilnībā atdzesētu pīles rulādi iztin no papīriem un ar asu nazi sagriež šķēlītēs. Pirms pasniegšanas uzsilda cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā 20 minūtes vai arī līdz rulādes šķēlītes kļūst pietiekoši karstas.
017.jpg - 41.04 KB
14. solis izkausē sviestu un nosmeļ izveidojušās putas. Tad atdala apakšā nostājušās dažādu piejaukumu nogulsnes no sviesta taukiem un attīrīto sviestu noliek malā. Atsevišķā traukā karsē baltvīnu, apelsīnu sulu, piparus un šaloti, līdz mērcīte zaudē ¾ no sava tilpuma.
018.jpg - 38.41 KB
15. solis tad piejauc klāt ķirbju biezeni, samaisa un izkāš.
019.jpg - 34.44 KB
16. solis saputo olas ar ūdeni. Tad, turpinot putošanu, sāk pakāpeniski karsēt maisījumu, līdz tas trīs reizes pieaug tilpumā. Kad olu maisījums sāk sabiezēt, to noņem no uguns un turpina putot vēl kādas 20 sekundes. Turpinot maisīt, pakāpeniski nelielā strūkliņā pielej klāt attīrīto sviestu. Tad lēnām pievieno ķirbju biezeņa mērcīti. Visbeidzot pievieno rozīnes un kajenas piparus.
020.jpg - 37.63 KB
17. solis mērcīti lej uz šķīvja, virsū liek karstas pīles rulādes šķēlītes un pasniedz.
021.jpg - 44.33 KB

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Izcila sanāk pīles krūtiņa , ar pavisam citu garšu nekā parasti !
26.04.2008. plkst. 07:19
rrr
Stokmanītī ir pekanrieksti...
14.03.2008. plkst. 13:45
nekur nevaru izraut pekanriekstus ,,
10.03.2008. plkst. 19:37
Daudz to soļu un liela ņemšanās , bet nu rezultāts ir gan tā vērts , iesaku pamēģināt !!!
10.03.2008. plkst. 13:43

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sākotnējais galdautu izmantojums bijā kā dvieļiem, lai noslaucītu pirkstus un rokas pēc ēšanas

Pasākumi

Jauni talanti muzikālajā krodziņā Čau Rasma

Karstajam laikam iesākoties – restorāns, muzikālais krodziņš Čau, Rasma  aicina neaizmirst vecās tradīcijas  – baudot vakariņas dzīvās mūzikas pavadījumā!

Jau jūnijā...