Kā pagatavot ceptas omāru astes?

Kā pagatavot ceptas omāru astes?

Bija laiks, kad no omāriem pārtika nabadzīgi fermeri, tomēr mūsu dienās tie ir vispāratzīta delikatese. Daži labprātāk izvēlēsies gaļīgās spīles, tomēr vairums par lielāko gardumu uzskata tieši omāra asti.
7.jpg - 58.89 KB
Neskatoties uz to, ka omārs šķiet eksotiska delikatese, to ir samērā viegli pagatavot. Vienīgais omāru nedrīkst gatavot pārāk ilgi, tad tā gaļa kļūst gumijota. Kad  omārs ir gatavs, tā gaļa zaudē caurspīdīgumu.

1. solis vēlams izvēlēties mazākos eksemplārus, jo lielo omāru gaļa nebūs tik salda un maiga kā augumā mazākajiem sugasbrāļiem.
6.jpg - 38.69 KB 
2. solis uzkarsē cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā. Ar šķērēm pārgriež omāra astes čaulu visā muguras daļas garumā. Tad ar nazi apmēram līdz pusei, bet ne līdz pašai apakšai, izdara iegriezumu un izņem zarnu. Visam pāri pārkaisa sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus sāli, piparus un pārslaka olīveļļu. Ierīvē garšvielas gaļā.omāru astes novieto uz cepešpannas, kura pārklāta ar virtuves folija loksni. Pārslaka vīnu un šķēlumos ieliek pa sviesta piciņai.
 2.jpg - 54.19 KB
3.solis omāru astes novieto uz cepešpannas, kura pārklāta ar virtuves folija loksni. Pārslaka vīnu un šķēlumos ieliek pa sviesta piciņai. Foliju pārloka un aizloka ciet visas atveres, izveidojot kabatu. Liek cepeškrāsnī un cep sešas līdz astoņas minūtes, atkarībā no izmēriem. Pasniedz nekavējoties kopā ar grillētiem sparģeļiem.
 5.jpg - 46.61 KB

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

SIGUR ROS apbur Rīgas publiku

22. augustā notika Sigur Ros koncerts, no kura koncerta apmeklētāji neizgāja vienaldzīgi – grupa spēja apburt ikvienu, kurš ļāvās mūzikas valdzinājumam. ...