Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Rupjmaizes deserts

350 g rīvētas rupjmaizes
300 g salda krējuma
250 g cukura
1 L ābolu sulas
150 g dzērveņu
200 g ābolu
kanēlis pēc garšas


Rupjmaizi sarīvē vai jau sarīvētu nopērk veikalā. Lai uzlabotu tās garšu , pieber kanēli , cukuru.
Maizīti samitrina , uzlejot ābolu - vai upeņu, aveņu - sulu.
Dzērvenes saberž ar cukuru , pierīvē ābolus. Masu izberž caur sietiņu vai saputo ar blenderi.
Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.
Visu to kārtām liek deserta traukā. Sāk ar rīvmaizes kārtiņu, tai virsū biezeni, virs tā putukrējumu, kamēr trauks pilns. Pa nakti ieliek ledusskapī , lai ievelkas .
Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu, dzērvenēm , augļiem.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds ierosina ierakstīt Rīgas Brāļu kapu ansambli UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda prezidents  brigādes ģenerālis Juris Vectirāns un Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda valdes...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0