Lasītāju receptes

Aprikožu krēms

vera 2008-07-07

Aprikožu krēms

apmeram 5 dl

Sastāvdaļas
250 g svaigu aprikožu
100 ml ūdens
1 citrona sulu
1 sarīvētu citrona miziņu
300 ml cukura
2 olas
50 g sviesta


1. Noskalo aprikozes. Ieliec tās 100 ml ūdens katlā un vāri, līdz augļi ir mīksti.

2. Noņem mizas un izņem kauliņus. Sasmalcini ar mikseri vai izberz caur sietu.

3. Pievieno cukuru, citrona sulu un miziņu, kā arī olas. Labi samaisi.

4. Ielej maisījumu katliņā un vāri, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sabiezē. Noņem katliņu no uguns un pievieno sviestu.

5. Ielej karstās, tīrās burkās. Aizvāko burkas. Glabā ledusskapī. Krēmu var uzglabāt 3–4 nedēļas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mikroviļņi tika izgudroti pēc tam, kad zinātnieks nogāja gar radara lampu un šokolāde izkusa viņa kabatā

Pasākumi

Nozog Lienes Šomases jaunā albuma materiālu

Pagājušajā ceturtdienā neaicināti viesi uzlaužot durvis, paciemojušies Lienes Šomases menedžeres dzīvoklī. Garnadži piesavinājušies vērtīgākās lietas paķerot līdzi menedžerei un...