Lasītāju receptes

Zemeņu ievārījums

vera 2008-07-07

Zemeņu ievārījums

Sastāvdaļas
1000 g (2000 ml) zemeņu
1000 g Smalkā cukura
2 g citronskābes
2 g nātrija benzoāta


1. Notīri un noskalo ogas. Sagriez vai samaisi tās.

2. Zemenes ieliek katlā kopā ar cukuru un citronskābi un vāra 10 minūtes. Paņem nedaudz ievārījumu un iemaisi tajā konservantu. Šo maisījumu iejauc ievārījumā.

3. Noņem katlu no liesmas un rūpīgi nosmel putas. Ielej ievārījumu siltās, tīrās burkās, līdz pašai augšai. Nekavējoties aizvāko burku. Uzglabā vēsumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet

Pasākumi

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds ierosina ierakstīt Rīgas Brāļu kapu ansambli UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda prezidents  brigādes ģenerālis Juris Vectirāns un Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda valdes...