Lasītāju receptes

Ābolu biezenis ar timiānu

vera 2008-07-07

Ābolu biezenis ar timiānu

apmeram 1 l

Sastāvdaļas
1 kg ābolu
100 ml ūdens
600 ml cukura
1 garšvielu mērvienība askorbīnskābes
1 garšvielu mērvienība nātrija benzonāta
timiāns

1. Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Sagriez ābolu gabalos vai daivās.

2. Ūdenī izvāri ābolus mīkstus. Sakul ābolus biezenī. Pieliec klāt askorbīnskābi.

3. Pieliec cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāri. Iemaisi nātrija benzonātu mazā daudzumā biezeņa un tad piejauc to klāt pārējam biezenim.

4. Pēc garšas pieliec klāt svaigu vai kaltētu timiānu.

5. Ielej biezeni karstās, tīras burkās. Aizvāko burkas. Uzglabā vēsumā.

Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Vēl biezeni var vārīt bez garšvielām un garšvielas pievienot tikai pasniedzot.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Seal izdod soulmūzikas klasiku

No 10.novembra Latvijā būs pieejams “Warner Music” izdotais dziedātāja Seal jaunākais albums “Soul”, kurā mūziķis apkopojis labāko soulmūzikas klasiku....