Lasītāju receptes

Persiku ievārījums

vera 2008-07-07

Persiku ievārījums

2 stundas

Sastāvdaļas
1 kg avenes
1 kg persiki
1 iepakojums (1 kg) Dansukker Ievārījumu cukurs

Noskalojiet avenes un sajauciet tās ar pusi no paredzētā cukura daudzumu. Maisot avenes uzvāriet un pēc tam turpiniet vārīt vēl 2 minūtes. Noņemiet katlu no uguns un rūpīgi noņemiet ievārījumam putas.

Nomizojiet persikus, atbrīvojiet tos no kauliņiem un sagrieziet mazos gabaliņos. Sajauciet persikus ar atlikušo daļu cukura un maisot vāriet aptuveni 5-10 minūtes. Vārīšanas laiks jānosaka vadoties no tā, cik persiki ir gatavi. Noņemiet katlu no uguns un rūpīgi noņemiet ievārījumam putas. Iepildīt burkās pāris centimetru kārtā vienu no sagatavotajām masām. Atdzesējiet un ievietojiet ledusskapī, lai tā sacietē.

Uz jau iepriekš iepildītās kārtas iepildiet burkās pāris centimetru kārtā otru sagatavoto masu un atkal ievietojiet ledusskapī. Atkārtojiet šo procedūru tik ilgi, kamēr burkas ir piepildītas. Aizvākojiet tās un uzglabājiet vēsā vietā. Varat pagatavot arī citu ievārījumu, nomainot avenes un persikus pret citiem augļiem vai ogām, kas sader kopā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par alus „izgudrotāju” ēģiptieši uzskatīja dievu Ozīrisu – pazemes pasaules pavēlnieku.

Pasākumi

R’n’R minifestivāls „United By Rock”

10., un 11. jūlijā notiks pirmais R’n’R minifestivāls „United By Rock”.
Pāsakuma autore ir R’n’R sabiedrotā Evita Pula, un ar viņas gādību uz
skatuves kāps ne tikai pašmāju,...