Lasītāju receptes

Ābolu želeja ar kalvadosu

vera 2008-07-07

Ābolu želeja ar kalvadosu

6 porcijas
Sastāvdaļas
750 g nomizotu ābolu, kuriem izņemtas sēklotnes
450 ml ūdens
1 citrona miziņa un sula
200 ml cukura
1 olas baltums
2–3 ēdamkarotes kalvadosa

Rotājumam
šokolādes gabaliņi


Sagriez ābolu daivās un izvāri tos mīkstus 200 ml ūdens zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcini ar mikseri vai izberz caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu.

No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu garšvielu uzlējumu. Ļauj tam atdzist.

Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liec formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai.

Sakul olas baltumu stingrās putās. Līni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliec to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām.

Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ielec atpakaļ saldētavā un turi to tur vismaz 5 stundas.

Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliec ledusskapī. Sadali želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Diētiskā kola tika izgudrota 1982.gadā

Pasākumi

Ventspilī lielākā klinšu kāpšanas siena Baltijā

Ar Sporta nama „Centrs” (Brīvības iela 14) atklāšanu Ventspilī tagad pieejama Baltijā lielākā klinšu kāpšanas siena. Tās garums ir ap 12m un augstums ap 14m. Siena pārskatāma no...