Lasītāju receptes

Karameļu bumbieri

vera 2008-07-07

Karameļu bumbieri

Sastāvdaļas
10–12 mazi bumbieri
500 ml niedru cukura
300 ml verdoša ūdens
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 mazas kanēļa standziņas
1 tējkarote vaniļas cukura
ūdens



Nomizo bumbierus, bet atstāj kātiņu. Izņem sēklotnes un nolīdzini bumbieru pamatni, lai tie stabili stāvētu vertikāli.

Izkausē cukuru, līdz tas burbuļo un pēc krāsas ir zeltaini brūns. Pielej klāt verdošu ūdeni un citrona sulu.

Ievieto bumbierus, vaniļas cukuru un kanēļa standziņas šķidrumā un pielej verdošu ūdeni, lai šķidrums pilnībā pārklātu bumbierus.

Stundu pasautē uz ļoti lēnas uguns. Pārsedz katlu ar saimniecības papīru vai dvieli, lai bumbieri saglabātos mitri.
Bumbierus ledusskapī var glabāt divas nedēļas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Erots 2010 zvaigzne - Adriana Russo - ungāru asais pipariņš

Kā nākamo pasākuma viešņu festivāls “Erots” atklāj blondo skaistuli ar kuplajām krūtīm Adrianu Russo no čardaša, vīnu un aso piparu zemes – saulainās Ungārijas.  Daiļā...