Lasītāju receptes

maigucis 2008-07-04

Aveņu un zemeņu sniegs

300 g aveņu,
300 g zemeņu,
2 ēdamk. citrona sulas,
80 g pūdercukura,
2 ēdamk. aveņu degvīna,
2 olu baltumi,
2 tējk. cukura,
svaigas ogas garnēšanai.

Zemenes nomazgā, nogriež kauslapas un sagriež ceturtdaļās. Ogas , citronu sulu, pūdercukuru un aveņu degvīnu sakuļ. Tad visu izberž caur sietu.
Ogu masu liek traukā un vismaz 4 st. tur saldētavā. Palaikam apmaisa , lai sasalstot masā neveidojas ledus kristāliņi.
Pēc 2 st. ar mikseri stingri saputo olas baltumu. Pieber cukuru un puto vēl 2 min. Tad pievieno sasalušajai ogu masai un atkal liek saldētavā.
Kārto deserta trauciņos un dekorē ar svaigām ogām.
Lai izdodas !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vaniļa, mokka kafija, šokolāde un kanēlis tiek uzskatīti par „smagiem” un nepiemērotiem vīna pavadoņiem, kaut arī to smarža un nianses piemīt dažādu vīnu aromātos

Pasākumi

Tagad LNMM var noskatīties režisora Pētera Krilova dokumentālo filmu par GUSTAVU KLUCI

No 2009.gada 3.jūnija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, Gustava Kluča kabinetā tiek demonstrēta režisora Pētera Krilova dokumentālā filma „Klucis – nepareizais latvietis”....