Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Biezpiena un ķiršu saldējums

Sastāvdaļas:
225 g ķiršu
225 g cukura
450 g biezpiena
0,4 l trekna saldā krējuma
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes rīvētu mandeļu

Pagatavošana:

Ķiršus noskalo tekošā ūdenī. Nomazgātās ogas sakārto uz dvieļa. Pāris ķiršu var atstāt izdekorēšanai, pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež. Ķiršus sajauc ar pusi no cukura. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, līdz krēma konsistencei, pievieno samaltos ķiršus. Saldo krējumu sakuļ cietās putās, daļu atstāj dekorēšanai, pārējo jauc klāt biezpiena krēmam. Formu, kurā liksi krēmu, iesmērē ar medu un pārkaisa ar mandelēm. Formā liek sagatavoto krēmu un uz 4-5 stundām ievieto saldētavā. Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī un gatavo krēmu dekorē ar putukrējumu un ogām.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Atkārtoti izdots Igo dziesmu albums “Bet dzīvē viss ir savādāk”

Atkārtoti izdots 1999.gadā ierakstītais Igo albums “Bet dzīvē viss ir savādāk”, kuru pats dziedātājs un arī daudzi latviešu mūzikas pazinēji pamatoti uzskata par vienu no...