Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Daces kēkss

Sastāvdaļas:
Olas (5 gab.)
Cukurs (1 glāze)
margarīns (200 gr.)
Skābais krējums (1 glāze)
Milti (2 glāzes)
Soda (1 stēķēta tējkarote)
Rozīnes (200 gr., vai arī pēc patikas)
Kakao (3 tējkarotes)

Pagatavošana: (laiks: 70 minūtes)

Kārtīgi sakuļ olas ar cukuru, izkausē margarīnu un pievieno klāt olām, nedaudz vēl sakuļ, tad pievieno skābo krējumu, atkal sakuļ, pieber miltus un sodu, visu kārtīgi sakuļ. pieber klāt rozīnes un iemaisa masā. (ja rozīnes mazgājat, tad tās jānosusina pēc iespējas vairāk un jāapviļā miltos, lai cepšanas laikā tās nenogrimtu).

Formu iesmērē ar margarīnu un pusi no masas ielej formā.

Otrai pusei pievieno klāt kakao, kārtīgi sakuļ un lej formā.

Liek krāsnī uz 210° apmēram 45 minūtes.

Lai pārliecinātos, ka kēkss tik tiešām ir gatavs, iedur tajā sērkociņu, ja pie tā nekas nav pielipis un nav kļuvis mitrs, tad kēkss ir gatavs.

Labu apetīti! :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Arābiem bija paraža: ja vīrietis atteicās pagatavot kafiju savai sievai, tas bija mājiens drīzai laulības šķiršanai

Pasākumi

Cēsis izvirzījušas savu kandidatūru Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai

Cēsis ir izvirzījušas savu kandidatūru Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai 2014.gadā. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu 2014. gadā Cēsis plāno īstenot visā...