Lasītāju receptes

ligatt 2008-05-08

Šokolādes putas

Vajadzēs:
150 g Nomu šokolādes pārslas

(60 % šokolāde)
1/2 dl stipras kafijas vai ruma
2 ēdamkarotes Billington demerara cukura
1 ēdamkarote sviesta
4 olu dzeltenumi
4 olu baltumi

Ielejiet kafiju vai rumu traukā. Pievienojiet cukuru un šokolādes pārslas. Izkausējiet ūdens peldē, pievienojiet nedaudz sviesta. Kad masa kļuvusi vienmērīga un zīdaini maiga, pa vienam pievienojiet olu dzeltenumus, kārtīgi samaisiet. Saputojiet olu baltumus, līdz tie kļūst stingri. Sajauciet ar silto šokolādes masu. ievietojiet masu nelielās tasītēs vai trauciņos. Trauciņus ievietojiet ledusskapī un atstājiet atdzesēties uz vismaz 6 stundām. Servējot varat rotāt putas ar saldo krējumu vai Nobu Sweet saldo mascarpone sieru.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Šis tas par Lieldienām

Kad cilvēki sāka ēst olas?

Ja cilvēki spiesti ilgāku laiku pavadīt džungļos vai uz neapdzīvotas salas, viņiem jāēd, kas pagadās. Droši vien arī senais cilvēks, nokļuvis līdzīgā...