Ķirbju putu deserts ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām

Ķirbju putu deserts ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām

1. solis vispirms jāpagatavo ķirbju biezenis. Nelielu ķirbi pārgriež uz pusēm un izņem laukā sēklas. Griezuma vietas apsmērē ar eļļu. Cepešpannu izklāj ar foliju un liek ķirbi pannā ar griezuma vietu uz leju. Tad ķirbi ievieto cepaškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes vai arī, līdz ķirbis mīksts un ar dakšiņu var viegli pārdurt tā mizu.
9 10.jpg - 44.84 KB
2. solis cepto ķirbi izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Tad izgrebj visu mīkstumu un sastrādā vienmērīgā biezenī. Ar karoti pārbauda, vai nav palikuši kādi kunkuļi.
9 9.jpg - 39.52 KB
3. solis vidēja izmēra katliņā sakuļ 3/8 tasi saldā krējuma, olu dzeltenumus un cukuru.
9 8.jpg - 35.83 KB
4. solis tad, nepārtraucot maisīšanu, karsē apmēram 10 minūtes uz mazas liesmas, līdz maisījums sabiezē. Jāuzmanās, lai tas neuzvārītos.
9 7.jpg - 37.36 KB
5. solis sabiezējušo masu liek lielā bļodā, pievieno ķirbju biezeni, vaniļas esenci un garšvielas. Visu labi samaisa.Tad ievieto ledusskapī un atdzesē apmēram 30 — 40 minūtes.
9 5.jpg - 33.8 KB
6. solis kad ķirbju massa atdzisusi, atlikušo saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Apmēram ¼ putukrējuma atliek malā rotāšanai.
9 6.jpg - 37.99 KB
7. solis pārējo putukrējumu maigi iecilā ķirbju masā.
9 4.jpg - 39.72 KB
8. solis tad ķirbju putas ievieto ledusskapī uz 2 — 12 stundām.
9 3.jpg - 37.09 KB
9. solis pirms pasniegšanas desertu sapilda piemērotos trauciņos. Rotāšanai izmanto šokolādes skaidiņas. Kvalitatīvu tumšās šokolādes tāfelīti pāris minūtes patur rokās, lai tā viegli sasilst.Tad ar dārzeņu mizojamo nazi «samizo» šokolādes skaidiņas.
9 2.jpg - 40.38 KB
11. solis ķirbju putas rotā ar putukrājumu, šokolādes skaidiņām un pasniedz. Labu apetīti.
9 1.jpg - 37.87 KB

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
vita
Kaitina tā mērvienība -TASE.
07.02.2012. plkst. 09:54
Darba daudz , un gards sanāk , bet tiešām vajag pareizo ķirbja šķirni atrast , kas pašam iet pie sirds !!
27.05.2008. plkst. 13:28
IJa
Tas nu gan varētu būt labs, tikai darba daudz. Zinu daudz labu recepšu kā pagatavot ķirbi, tikai svarīga viena lieta, - lai būtu īstā ķirbja šķirne, kas negaršo kā vecos laikos, kad īstenībā bija tikai lopbarības ķirbji un tādēļ cilvēki saka, ka viņiem ķirbji negaršo.
30.04.2008. plkst. 19:30
Interesants gan iznāca ceptais ķirbis - un garša ar pavisam nebijusi !!
28.04.2008. plkst. 19:37
liepiņa
Izskatās tiešām apetelīgi! Un ko tik no ķirbja var uztaisīt - zapti, salātus, pankūkas un Saldo!
28.04.2008. plkst. 15:53

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Visvairāk Coca – Cola uz vienu iedzīvotāju tiek patērēta Islandē

Pasākumi

Lienei Šomasei jauns singls un dubultais CD un DVD albums!

Viena no šī brīža “karstākajām” latviešu dziedātājām Liene Šomase 16.jūnijā izdod savu pirmo solo albumu, kuram dots nosaukums “Vārdos nepateiktais”....