Kā pagatavot kokosriekstu kremu šokolādes karamelē?

Kā pagatavot kokosriekstu kremu šokolādes karamelē?

Kokosriekstu krems šokolādes karamelē ir franču virtuves deserts un to pagatavo bain marie tehnikā. Bain marie ir franču termins ēdienam, kurš tiek pagatavots ūdens peldē cepeškrāsnī vai arī uz pavarda ugns.Lai šādi gatavotu, vienmēr nav nepieciešams īpašs ekipējums. Trauku ar ēdienu var arī līdz pusei iegremdēt ar ūdeni pildītā cepešpannā un cept krāsnī. Parasti šādā veidā pagatavo dažādus maigus desertus, kuriem varētu kaitēt tieša karstuma iedarbība, piemēram, siera kūkas, saldās putas un uz olu bāzes pagatavotus desertus.

1. solis bļodā sajauc 3/4 tases cukura un pāris ēdamkarotes ūdens.
L2.jpg - 32.65 KB
2. solis maisījumu karsē uz lēnas uguns, līdz tas uzvārās.
L3.jpg - 36.56 KB
3. solis cukura sīrupu vāra apmēram 5 -7 minūtes, līdz tas karamelizējas.
 L4.jpg - 48.76 KB
4. solis karameli ātri ielej kremam paredzētajā formā un iztecina pa tās iekšpusi, pirms karamele paspēj sacietēt.
L5.jpg - 36.1 KB
5. solis katliņā uzvāra kokosriekstu piena, saldā krējuma un vanilas esences maisījumu. Kad maisījums uzvārījiies to noņem no uguns un ļauj 5 minūtes ievilkties.
L6.jpg - 34.87 KB
6. solis atlikušo cukuru sakuļ ar olām. Kad cukurs izšķīdis, sajauc ar kokosriekstu piena maisījumu un izkāš caur sietu.
L7.jpg - 42.57 KB
7. solis maisījumu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām, liek ar karameli izoderētajās formās un cep 30 minūtes bain marie.
L8.jpg - 36.59 KB
8. solis gatavo kokosriekstu - karameles kremu atdzesē istabas temperatūrā un ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
L9.jpg - 43.52 KB
9. solis lai pagatavoti šokolādes karameli, vispirms uzvāra tai paredzēto cukuru un sīrupu līdz 160 grādu temperatūrai.
L10.jpg - 43.17 KB
10. solis tad pievieno šokolādi un lēnām samaisa karameli.
L11.jpg - 39.28 KB
11. solis karameli izlej uz pergamenta papīra un ļauj tai atdzist.
 L12.jpg - 37.52 KB
12. solis uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai un liek atdzisušo karameli uz pannas, kas izklāta ar pergamenta papīru. Tagad jārīkojas ātri, lai tā nepaspēj sacietēt...Kad karamele izkususi, to izsmērē starp divām cepamā papīra loksnēm un izgriež taisnstūri, kura malas garums būtu vienāds ar kokosriekstu krema formas malas garumu. Kremu izņem no formas, tam apkārt apliec šokolādes - karameles glazūru un ļauj atdzist.
L1.jpg - 43.28 KB

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
endijs
varetu cili pipar
24.07.2008. plkst. 15:17
Nav man tā nepieciešamā ekipējuma - tā ka šoreiz laikam neizdosies negaršot kokosriekstu krēmu ;
08.05.2008. plkst. 16:20
n
naw garshigi
28.02.2008. plkst. 19:42

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmā pārtikas prece ar svītru kodu bija Wrigley’s košļājamā gumija

Pasākumi

Lielais Harley-Davidson motociklu salidojums Jūrmalā ir klāt!

No 25. līdz 28. jūnijam Jūrmalu savā varā pārņems motocikli. Šeit notiks Eiropas Harley-Davidson motociklu īpašnieku kluba (Harley Owners Group, HOG) 18.gadskārtējais salidojums, kas...