Kā pagatavot apelsīnu filejas?

Kā pagatavot apelsīnu filejas?

Tie, kuriem kādreiz restorānā nācies nobaudīt apelsīnu daiviņu filejas, droši vien atceras kā sulīgais augļa mīkstums pats kusa mutē. Apelsīnu filejas var ļoti vienkārši pagatavot arī mājās, ja vien ir ass nazis un pāris liekas minūtes.

1. solis nogriež apelsīnam galus tā, lai nedaudz atsegtos augļa mīkstums un apelsīnu varētu ērti novietot uz darba virsmas.
fififi.jpg - 34.42 KB
2. solis ar asu nazi atdala mizu. Jāuzmanās, lai kopā ar mizu neatgrieztu pārāk daudz augļa mīkstuma.
filmiz.jpg - 54.63 KB
3. solis
iespējami tuvu apelsīna daiviņas membrānai izdara iegriezumu augļa centra virzienā. Kad sajūt vieglu pretestību apstājas un atkārto griezumu daiviņas otrā pusē.
FFFFFff.jpg - 68.23 KB
4. solis turpina pēc kārtas apstrādāt visas apelsīna daiviņas.
file.jpg - 43.22 KB
5. solis apelsīnu filejas gatavas lietošanai.
fillllll.jpg - 41.94 KB
6. solis pirms izmetat miziņas, atcerieties no tām izspiest sulu.
fff.jpg - 66.79 KB
Apelsīnu filejas var labi kombinēt ar dažādiem ēdieniem un uzturvielām. Piemēram ar maskarpones sieru, olīvēm,sarkanajām bietēm, sīpoliem, fenheli, piparmētru, krabjiem un garnelēm, zivju sautējumu, teļa, jēra un cūkas gaļu, putna gaļu, šokolādi, cukuru, medu, olīveļļu, mandelēm, ķiršiem, zemenēm, ananāsu un jogurtu.
fildeserts.jpg - 44.46 KB
Ļoti labi izskatīsies no sarkanā apelsīna pagatavotas filejas.
sark filsal.jpg - 29.6 KB
Ar savu krāsu un garšu apelsīnu filejas atsvaidzinās zaļumu salātus.
filSALAT.jpg - 63.53 KB
Ar apelsīnu filejām var patīkami dažādot katru maltīti.
filPANK.gif - 37.99 KB
Paturot apelsīnu filejas apelsīna sulas marinādē, kurai pievienots nedaudz cukura un pāris ēdamkarotes konjaka vai brendija, var pagatavot visai krāšņu desertu. To rotā ar apelsīnu mizas sukādēm un šokolādes skaidiņām.
Fdes.jpg - 45.97 KB

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ja, tas pasniegsanas veids ir loti labs prieks maziem berniem, lai viniem kungiti nav japarstrada bieza miza. Vel apelsinus var izmantot ka svecturus - pargriezt uz pusem, izurbinat vidinu, ta lai butu vieta mazai ploskinai un aizdedzinat, patikams aromats un originals svecturis bus garantets!
18.10.2008. plkst. 20:00
Pie katras maltītes ar šādām filejām gan nepietiks finanšu !
18.04.2008. plkst. 15:08
tad kur dabūt sarkanos apelsīnus ?,,,
18.04.2008. plkst. 11:43
Butu interesanti uzzinat KUR dabut SARKANOS apelsinus?! :))
12.02.2008. plkst. 08:03
Es nevaru uz tām bildēm skatīties- siekalas tek :@
10.02.2008. plkst. 17:41

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sausās brokastis ir bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un daudzām minerālvielām (dzelzi)

Pasākumi

Ziemassvētku ticējumi

Ir milzum daudz dažādu tradīciju un ticējumu. Esam apkopojuši dažus no tiem. Varbūt kāds no tiem arī piepildās....