Lasītāju receptes

Mandeles ar īrisu

vera 2008-07-14

Mandeles ar īrisu

Sastāvdaļas
225 g (2 1/4 dl) Niedru cukura
150 ml ūdens
1 tūbiņa glikozes uzlējuma (nopērkams aptiekās)
40 g sviesta
100 g notīrītu mandeļu


Iezied plātni ar taukvielām.

Katliņā ar biezu dibenu sajauc niedru cukuru, ūdeni, glikozi un sviestu . Maisot karsē, līdz cukurs izkūst.

Vāri masu 3 minūtes ar uzliktu vāku. Noņem vāku un turpini vārīt, līdz masa ir uzkarsusi līdz 140 grādiem (izdari pārbaudi: nedaudz masas ielej glāzē ar ūdeni; tad tai būtu jābūt skaidrai un cietai, un viegli salaužamai).

Masas gabaliņus ātri uzliec uz ieziestās plātes. Uz katra gabaliņa uzliec mandeli un pēc tam vēl mazus masas gabaliņus uz pašas mandeles.

Uzglabā cieši noslēgtā burciņā ar atdalošu papīru.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Galvenais iemesls, kāpēc rīsi tiek audzēti appludinātos rīsa laukos, ir nezāļu iznīdēšanai. Patiesībā rīsi spēj augt arī sausās teritorijās