Lasītāju receptes

Garšīgās maizītes (muffins)

vera 2008-07-14

Garšīgās maizītes (muffins)

6 lielas vai 12 mazas


Sastāvdaļas
800 ml kviešu miltu
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 tējkarote niedru kristāliskā cukura
1/2 tējkarote sviesta vai margarīna
400 ml piena
200 ml rīvēta siera

ieteikumi pildījumam
1 smalkās ripiņās sagriezts puravs
100 g ripiņās sagriezta salami
vai
100 ml sasmalcinātu kaltēto tomātu
100 g kubiņos sagriezta Fetas siera
50 ml sasmalcināta svaiga bazilika
vai
100 g kubiņos sagriezta kūpināta šķiņķa
puse kubiņos sagrieztas sarkanās paprikas
1–2 tējkarotes svaigas raudenes (oregano)


Krāsnij jāsasilst līdz 250 grādiem.

Uzmanīgi sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, niedru kristālisko cukuru un margarīnu (vislabāk ar kombainu).

Pielej pienu un samīci mīklu. Piemaisi klāt kaut ko no pildījuma

Sadali mīklu maizīšu (muffin) formās. Pārber pāri sarīvētu sieru.

Mazās maizītes cep apmēram 12 minūtes, un lielās – apmēram 18 minūtes krāsns vidusdaļā. Maizītes, kuras tūlīt neapēd, sasaldē.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Džeimss Morisons izdod jaunu albumu

No oktobra vidus arī Latvijā pieejams “Universal Music” izdotais angļu dziedātāja Džeimsa Morisona (James Morrison) otrais albums “Songs For You, Truths For Me”....