Lasītāju receptes

Svētku rulete

vera 2008-07-09

Svētku rulete

Sastāvdaļas
3 olas
200 ml kristāliskā cukura
300 ml kokosa skaidiņu
75 ml kartupeļu miltu
1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarotes vaniļas cukura, kas satur īsto vaniļu

Pildījums 1
100 ml saldā krējuma
50 ml piena
150 g tumšās šokolādes

Pildījums 2
150 ml ūdens
2 ēdamkarotes kviešu miltu
1/2 g safrāna
1 olas dzeltenums
150 g sviesta vai margarīna
1 dl pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura


Sakul olas un cukuru irdenās putās.

Sajauc kokosa skaidiņas, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi pievieno putām.

Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kura izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 250 grādos apmēram 5 minūtes.

Apgāz tortes pamatni uz cukurota maizes cepamā papīra. Noņem papīru, kas bija pie pamatnes. Ļauj atdzist.

Uzvāri pienu un krējumu. Pieliec gabalos sadalītu šokolādi un samaisi, līdz tā ir izkususi. Laiku pa laikam apmaisi, līdz trifeļu maisījums ir atdzisis. Uzklāj to uz tortes pamatnes.

Katlā ielej ūdeni, pieber safrānu un miltus, labi samaisi un pavāri pāris minūtes. Piejauc olas dzeltenumu.

Sajauc taukvielas, vaniļas cukuru un pūdercukuru mīkstās un elastīgās putās. Lēnām piejauc klāt uzvārīto maisījumu. Pārklāj pildījumu pāri trifeļu maisījumam. Sarullē un uzglabā ledusskapī.

Ja ruleti sagriež trīsstūrainās šķēlītēs, iznāk jauki cepumi, ko izrotā ar krējuma putām un Lieldienu saldumiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

Klajā nāk filmas “RocknRolla” mūzikas izlase

Oktobra sākumā Latvijā izdevniecības “Universal Music” apgādā klajā nākusi jaunākās Gaja Ričija filmas “RocknRolla” mūzikas izlase, kurā ietverti režisora izvēlēti rokmūzikas...