Lasītāju receptes

Pērtiķu kēkss

vera 2008-07-09

Pērtiķu kēkss

Sastāvdaļas
Kēkss
100 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
4 olas
400 ml smalkā cukura
600 ml miltu
3 tējk. cepamā pulvera
4 tējk. vaniļas cukura
4 ēdamk. kakao
2 ēdamk. ūdens
Sviests vai margarīns veidnei
Milti veidnei

Glazūra
1 paciņa pūdercukura ar šokolādes garšu
2—3 ēdamk. ūdens
2 tējk. eļļas
200 ml pūdercukura
2—3 tējk. ūdens
1 tējk. eļļas


Ietauko 30 x 40 cm lielu veidni un izkaisi to ar miltiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.

Izkausē sviestu vai margarīnu un ļauj tam atdzist.

Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisi saputotajās olās.

Pievieno sviestu vai margarīnu un pienu.

2/3 kēksa mīklas ielej veidnē. Atlikušajā mīklā iejauc kakao un ūdeni. Tumšo mīklu uzlej gaišajai un, lai iegūtu marmora efektu, abas mīklas ar dakšiņu sajauc, veicot apļveida kustību.

35—40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā.

Izgriez pērtiķa siluetu un pārklāj ar glazūru. Izveido muti no lakricas “nūdeles”, matus no šokolādes skaidiņām un acis no lakricas konfektēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Pandas pārsteidz, uz skatuves metoties no jumta

Divas pandas no grupas "Instrumenti" Postitivus festivāla iepriekšballē viesus pārsteidza, ar trosēm nolaižoties no 10 metru augstuma.

 ...