Lasītāju receptes

Riekstu un mandeļu sacepums

vera 2008-07-09

Riekstu un mandeļu sacepums

Sastāvdaļas
Pamatne
100 g sviesta vai margarīna
3 dl kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
2 ēdamk. Niedru cukura
1 ola

Pildījums
100 g notīrītu mandeļu
100 g lazdu riekstu
100 g valriekstu
100 g sviesta vai margarīna
1/2 dl Tumšā, aromātiskā sīrupa
1/2 dl Niedru cukura
2 ēdamk. kviešu miltu
1 dl piena


1. Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Čaumalu noņem berzējot riekstus ar, piemēram, biezu virtuves papīru. Grauzdē arī mandeles un valriekstus.

2. Izkausē taukus pannas dibenā un ļauj tiem atdzist. Pēc tam visas sastāvdaļas sajauc mīklā, kuru ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Uzkarsē mīklu 10 minūtes, 200 grādos. Samazini temperatūru līdz 175 grādiem.

3. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāri uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisi riekstus un mandeles.

4. Izklāj pildījumu uzkarsētajā veidnē un cep apmēram 15 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

The Streets izdod jaunu albumu

No oktobra arī Latvijā pieejams “Warner Music” izplatītais angļu repa izpildītāja The Streets jeb Maika Skinera (Mike Skinner) ceturtais albums “Everything Is Borrowed”....