Lasītāju receptes

Vaniļas kūka

vera 2008-07-09

Vaniļas kūka

apmeram 8 gabali


Sastāvdaļas
3 olas
300 ml cukura
300 ml kviešu miltu
2 tējkarotes vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 ml verdoša ūdens

Pildījums
125 g sviesta margarīna
100 ml piena
3 tējkarotes vaniļas cukura

Rotājums
100 ml drupinātu riekstu
50 ml drupinātas piena šokolādes
Iezied apaļu formu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.


Sakul olas un cukuru irdenās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi iejauc mīklu. Pielej ūdeni.

Ielej mīklu formā un pārkaisi ar sasmalcinātajiem riekstiem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 40 minūtes. Silto kūku pārkaisi ar šokolādes drumslām. Ļauj, lai tā uz restēm atdziest.

Sajauc taukvielas un pienu katliņā un ļauj intensīvi vārīties 3 minūtes. Piemaisi klāt vaniļas cukuru.

Sagriez kūku uz pusēm un izklāj maisījumu uz abām virsmām. Saliec kūku kopā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Keane atgriežas ar trešo albumu

Viena no iecienītākajām britu grupām Keane klajā laidusi savu trešo albumu “Perfect Symmetry”, kas Latvijā pieejams “Universal Music” apgādā.

...