Lasītāju receptes

Kēksu (mufinu) pamatrecepte

vera 2008-07-08

Kēksu (mufinu) pamatrecepte



apt. 12 videji lieli keksi


Sastāvdaļas
100 g sviesta
340 ml piena
150 ml Dansukker Demerara cukura
2 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
1½ ēdamkarote kartupeļu miltu
1 tējkarote Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml kviešu miltu

Varianti
pievienot:
• ½ g safrāna
• 2 ēdamkarotes kakao
• 150 ml sakapātas šokolādes
• sarīvētu 1 citrona miziņu
• 150 ml svaigu vai saldētu ogu
• 150 ml rozīņu
• kanēli iemērktu ābola daiviņu

Dekorēšana
• Glazūra, ņemiet 200 ml Dansukker Pūdercukura ar zemeņu, citronu vai šokolādes garšu pēc Jūsu izvēles un 1-2 ēdamkarotes ūdens. Samaisīt to un glazūra ir gatava. Uz kēksiem var glazēt jebkuras formas figūriņas, rakstiņus.
• Dansukker cukura pērlītes
• ar mandelēm un riekstiem
• vairākas augšminētās sastāvdaļas kopā
• sadalīt un pildīt ar putukrējumu, skābo krējumu vai kausēto sieru, kuram pievienotas ogas


Uz uguns katliņā Izkausē sviestu un pievieno tam pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisi bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu. Mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī, lai kēksi būtu lielāki. Izklāj mīklu papīra veidnē, uz cepešpannas vai kēksa formās. Cept apt. 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225° C temperatūrā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Nozog Lienes Šomases jaunā albuma materiālu

Pagājušajā ceturtdienā neaicināti viesi uzlaužot durvis, paciemojušies Lienes Šomases menedžeres dzīvoklī. Garnadži piesavinājušies vērtīgākās lietas paķerot līdzi menedžerei un...