Lasītāju receptes

Garšīgas bulciņas

vera 2008-07-08

Garšīgas bulciņas

16 gabali


Sastāvdaļas
Mīkla
25 g rauga
300 ml silta piena
2 ēdamkarotes šķidrā margarīna
2 ēdamkarotes gaišā vai tumšā sīrupa
1 tējkarote sāls
100 ml rudzu miltu
apmēram 700 ml kviešu miltu

Pārziešanai
ola

Rotāšanai
kaltēta raudene (oregano)

1.
100 ml bieza krējuma
2 sasmalcinātas cieti novārītas olas
50 ml sasmalcināta sarkanā pipara
100 ml Kalles kaviāra
1 tējkarote niedru kristāliskā cukura
25 ml sasmalcinātu diļļu

2.
200 g Philadelphia siera
50 ml vieglā franču krējuma
puse sasmalcinātas ķiploku daiviņas
50 ml sasmalcināta purava
1/4 tējkarotes niedru kristāliskā cukura
šķipsniņa melno piparu
8 šķēles parmas šķiņķa
8 kokteiļa tomātu


Sadrupini bļodā raugu. Pielej klāt pienu un sajauc, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliec sāli, sīrupu, margarīnu un rudzu miltus. Pieliec klāt kviešu miltus pa mazam daudzumam vienā reizē, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes.

Izgāz mīklu uz galda, kam pārbērti milti, un samīci, lai tā ir elastīga. Savel mīklu stieņa veidā un sadali to 16 daļās. Satin no gabaliem bulciņas. Liec bulciņas uz plāts un ļauj pacelties zem dvieļa 30 minūtes. Krāsni sakarsē līdz 225 grādiem.

Pārzied ar olu un uzber virsū raudeni (oregano). Cep krāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm zem dvieļa. Tūlīt neapēstās bulciņas sasaldē.

Nogriez no bulciņām “vāciņu” un uz apakšdaļas uzliec mazliet svaigu salātu. Pildi bulciņas ar kādu no šādiem pildījumiem. Katra pildījuma pietiek 4 bulciņām.

1.
Saputo biezo krējumu stingrās putās. Piemaisi klāt citas sastāvdaļas.

2.
Sajauc kopā visas sastāvdaļas, izņemot šķiņķi un tomātu. Uzliec šķiņķa šķēles uz apakšējās daļas. Sadali pildījumu pa bulciņām. Sagriez tomātus uz pusēm un uzliec uz pildījuma.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Akcija "Paņem ieejas biļeti uz Sex Pistols koncertu!" noslēgusies

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs 20. augustā Rīgā viesosies leģendārie britu panki - Sex Pistols!
Koncertā piedalīsies visi The Sex Pistols klasiskā sastāva dalībnieki, tāpēc šī...