Lasītāju receptes

Zupas maize

vera 2008-07-08

Zupas maize

apmeram 14 gabali


Sastāvdaļas
25 g rauga
300 ml atdzesēta piena
2 ēdamkarotes eļļas
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote niedru cukura
1 saputota ola
700–800 ml kviešu miltu

Pildījums
1 dzeltenais sīpols
1 ēdamkarote margarīna
1 saspiesta ķiploka daiviņa
100 g svaigu spinātu lapu
200 ml sarīvēta siera


Sadrupini raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, eļļu, sāli un cukuru un samaisi, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliec olu.

Pa nelielām daļām pievieno miltus un mīci mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Ļauj uzcelties zem dvieļa 30–45 minūtes.

Nomizo un sagriez sīpolu, cep sīpolu un ķiploku margarīnā, līdz sīpols kļuvis mīksts. Pieliec spinātus. Ļauj lai pildījums atdziest.

Izgāz mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem, un samīci to elastīgu. Izrullē mīklu 35 x 50 cm lielās plāksnēs. Pārklāj pāri sīpolu spinātu pildījumu. Pārkaisi ar sieru. Satin mīklu rullī.

Sagriez rulli 3–4 cm platos gabalos un ieliec gabalus formās. Ļauj zem dvieļa pacelties apmēram 40 minūtes.

Cep krāsns apakšējā daļā 225 grādos apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītēm. Pasniedz karstu, tikko no krāsns (piemēram, ar ”vārītu ūdeni”).

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tikai 2% samazinājums ķermeņa ūdens daudzumā var izsaukt atmiņas zudumus, problēmas ar matemātiku un grūtības koncentrēties uz datora monitora ekrānu

Pasākumi

Vasaras skola par kultūrpolitikas tendencēm Austrumeiropā

Krakovas Starptautiskais Kultūras centrs sadarbībā ar Vīnes Viduseiropas institūtu aicina piedalīties vasaras skolā "20 gadi pēc komunisma. Kultūrpolitika Centrāleiropā", kas...