Lasītāju receptes

Kanēļa bulciņas

vera 2008-07-08

Kanēļa bulciņas

Apmeram 45 gabali


Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 tējkarotes sāls
150 ml cukura
2 tējkarotes malta kardamona
apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījums
100 g sviesta vai margarīna
100 ml cukura
3 ēdamkarote kanēļa

Ieziešanai
ola

Rotājums
raupjais cukurs


1. Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasildi maisījumu līdz 37 grādiem (rokas siltumā).

2. Sadrupini bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisi, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.

3. Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīci mīklu spožu un elastīgu. Pievieno miltus un samīci no jauna, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai divas reizes uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes.

4. Samaisi kopā pildījuma sastāvdaļas.

5. Izgāz mīklu uz galda un samīci to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.

6. Sadali mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriez mazos gabalos. Liec gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.

7. Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Iezied bulciņas ar sakultu olu un pārkaisi tām pāri raupjo cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tomātu kečups ASV kādreiz tika izmantots kā medikaments un tika pārdots kā „Dr.Miles Compound Extract of Tomato”

Pasākumi

Izveidota jauna rokmūzikas apvienība “Riga Rock”

Ar singlu “Melnais zirgs” sevi piesaka jauna rokmūzikas apvienība “Riga Rock”, kurā apvienojušies pazīstami Latvijas rokmūziķi....