Lasītāju receptes

Pildītas maizītes

vera 2008-07-08

Pildītas maizītes

apmeram 25 gabaliem


Sastāvdaļas
50 g rauga saldajai mīklai
4 dl atdzesēta piena
100 g margarīna
1 dl biezpiena
1 ola
1/2 tējk. sāls
1 1/2 dl Smalkā cukura
1 tējk. kardemona
apmēram 12 dl kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera

Ieziešana
ola

Pildījums ābolu maizītēm
apm. 100 g ābola gabalu
1 ēdamk. kanēļa cukura
100 g marcipāna

Pildījums marcipāna maizītēm
75 g Pūdercukura ar jebkura veida garšu
75 g marcipāna
75 g margarīna

Pildījums sviesta krēma maizītēm
100 g sviesta vai margarīna
100 g Pūdercukura ar jebkura veida garšu


Sadrupini raugu bļodā. Pielej pienu un maisi, līdz tas sabiezē. Iejauc olu, biezpienu, margarīnu, cukuru, sāli un kardemonu.

Pusei miltu piejauc cepamo pulveri un pievieno to bļodai. Pievieno miltus un mīci mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 30 minūtes.

Samaisi kopā pildījuma sastāvdaļas. Pamēģini, piemēram:

• Ābolu smalkmaizītes:
Iejauc apm. 100 g ābola gabaliņu ar 1 ēdamk. kanēļa cukura un 100 g rīvēta marcipāna.

• Marcipāna smalkmaizītes:
Samaisi 75 g Pūdercukura ar garšu pēc izvēles un 75 g rīvēta marcipāna. Samīci maisījumu ar 75 g margarīna.

Sviesta krēma smalkmaizītes:
Samaisi 100 g sviesta vai margarīna ar 100 g Pūdercukura ar jebkura veida garšu

Mīklu izrullē plānā plāksnē, kuru sagriež 25 kvadrātos. Uzliec nedaudz pildījuma uz katra mīklas laukuma. Saloki kopā un uzliec uz plāts ar salaiduma vietu uz leju. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 30 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225-250 grādiem.

Cep krāsns vidusdaļā 10-12 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz burkānu, kļūsiet oranžs

Pasākumi

Aisha prezentē savu pirmo soloalbumu

Ar kārtīgu ballīti Aisha laidusi klajā savu pirmo soloalbumu „Viss kārtībā, Mincīt...”...