Lasītāju receptes

vera 2008-07-08
Lieldienu kliņģeris
Sastāvdaļas
25 g rauga
100 g šķidrā margarīna
200 ml atdzesēta piena
1/4 tējkarotes sāls
100 ml kristāliskā cukura
4 olu dzeltenumi
apmēram 7 dl kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100–200 ml rozīņu
Sadrupini raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu un margarīnu un samaisi, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno sāli, cukuru un olu dzeltenumus.
Iejauc cepamo pulveri un rozīnes 5 decilitros kviešu miltu un iemaisi tos mīklas šķidrumā. Pamazām pievieno kviešu miltus, līdz mīkla ir elastīga un atdalās no bļodas.
Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes. Izgāz mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem, un samīci to. Sadali mīklu trīs vienādās daļās. No katras daļas izveido garu šķiedru. Sapin šķiedras kopā. Izveido apli un liec to uz plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru.
Ļauj zem dvieļa uzcelties apmēram 30 minūtes. Iezied ar olu un cep krāsns vidusdaļā 200 grādos apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm zem dvieļa.
Kliņģera pasniegšanas brīdī tā viducī ieliec, piemēram, vāzi, kurā ir Lieldienu lilijas vai šokolādes olas bērniem.