Lasītāju receptes

Šokolādes skaidiņu cepumi ar vaniļas saldējumu

vera 2008-07-08

Šokolādes skaidiņu cepumi ar vaniļas saldējumu

24 gabali


Sastāvdaļas
125 g mīksta sviesta vai margarīna
75 ml cukura
75 ml niedru cukura
1/4 tl sāls
1 tējkarote vaniļas cukura
2 olas
250 ml kviešu miltu
1 tējkarotes cepamā pulvera
100 g sasmalcināta šokolāde
100 ml sasmalcinātu pekanriekstu vai vācu riekstu

vaniļas saldējums
sasmalcināta vai sarīvēta šokolāde


1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2. Sajauc taukvielas, cukuru un sāli mīkstās, gaisīgās putās. Pa vienai pieliec olas. Sajauc cepamo pulveri, šokolādi, riekstus un miltus un maisot pievieno mīklai.

3. Ar karoti uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izveido mazus cepumiņus. Neliec cepumiņus tuvu vienu otram, jo tie cepoties izplešas.

4. Cep krāsns vidusdaļā 10–12 minūtes. Atdzesē uz restēm.

5. Starp diviem cepumiņiem ieliec vaniļas saldējumu. Apviļā smalki sasmalcinātā vai sarīvētā šokolādē. Pasniedz tūlīt.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

5 ritmi. Deja. Personīgie rituāli

"5 ritmu" struktūra iekļaujas dabīgo norišu ciklos; tai ir nosacīts sākums, kulminācija un nobeigums, kas novērojams absolūti visur- jebkurā (pat vismilzīgākajā un...