Lasītāju receptes

Marenga riņķīši

vera 2008-07-08

Marenga riņķīši

Sastāvdaļas
4 olu baltumi
150 ml kristāliskā cukura
Ieliec olu baltumus sausā (noteikti!) un tīrā bļodā (ja bļoda ir kaut mazliet taukaina, tad olbaltumi neputojas).


Pieliec 50 ml cukura un kul, līdz putas ir cietas un stingras. Uzmanīgi piejauc klāt atlikušo cukuru.

Izspied riņķīšus* uz plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 125 grādos apmēram 45 minūtes.

*Ja vēlies pagatavot marenga kausiņus, kuros var ielikt saldo ēdienu, uztaisi mazas apaļas pamatnītes un izspied riņķīšus uz to malām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tomātu kečups ASV kādreiz tika izmantots kā medikaments un tika pārdots kā „Dr.Miles Compound Extract of Tomato”

Pasākumi

Grupa “Nothing Special” piedāvā savu pirmo dziesmu “Taupi” ar Raiņa vārdiem

Ierasts uzskatīt, ka Raiņa dzeja jau sen nogūlusi latviešu literatūras klasikas plauktos un vidusskolu obligātās literatūras klāstā, taču dažas Raiņa rindas, iespējams, šobrīd pateic...