Lasītāju receptes

Ābolu un siera kūka

vera 2008-07-08

Ābolu un siera kūka

6-8 porcijas


Sastāvdaļas
Pamatne
15 Digestive kēksi
2 ēdamkarotes niedru cukura
50 g sviesta vai margarīna

Pildījums 1
4 paskābi āboli
4 ēdamkarotes niedru cukura
1 ēdamkarote kanēļa
25 g sviesta vai margarīna

Pildījums 2
1 gab. biezpiena (250 g)
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes niedru cukura
1 tējkarote vaniļas cukura

Rotājums
150 ml saldā krējuma
pēc vēlēšanās laims vai citrons


1. Sadrupini kēksu un izkausē taukvielas. Sajauc kēksa druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto mīklu formā ar atdalāmu apakšdaļu.

2. Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Sagriez ābolus daivās. Izcep ābola daivas taukvielās, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliec ābolus uz kēksa pamatnes.

3. Sakul krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc biezpienu putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliec kūku aukstumā.

4. Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un mazās piciņās uzliec uz tās putukrējumu. Ja vēlies, vari rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pērles izkūst etiķi

Pasākumi

Atbalsti Valmieras jaunos talantus! Ziedo Valmieras Mūzikas skolas kosmētiskajam remontam!

JCI Latvia organizē starptautisku labdarības projektu „Atbalsts Valmieras Mūzikas skolai” ar mērķi – veidot harmonisku un skaistu mācību vidi. Projekta pirmās daļas rezultātā...