Lasītāju receptes

Batoni

vera 2008-07-07

Batoni

12 gabali

Sastāvdaļas
25 g rauga
500 ml ūdens
2 ēdamkarotes saimniecības cukura
1 tējkarote fenheļa (var arī neizmantot)
2 ēdamkarotes eļļas
apm. 1200 ml kviešu miltu


Sadrupini raugu bļodā. Uzsildi ūdeni līdz apmēram 35 grādiem un pielej raugam. Maisi, līdz raugs izšķīdis. Samaisi miltus, sāli, fenheli, eļļu un sīrupu.
Pieliec lielāko daļu no miltiem, daļu pataupi cepšanai. Kārtīgi samīci mīklu, līdz tā ir vijīga. Ļauj tai apmēram stundu zem dvieļa uzrūgt. Izgāz mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Nemīci! Sadali mīklu 4 daļās un katru daļu – 3 gabalos. Izrullē katru gabalu taisnstūra veida plātnē. Sarullē gabalus no garajām malām rullī un liec uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Ļauj 40 minūtes pacelties bez dvieļa. Liec krāsnī uzkarst līdz 275 grādiem.

Katrā batonā iegriez pāris griezumus ar asu nazi vai žileti. Cep krāsns vidusdaļā 8 minūtes. Izņem cepamo plātni no krāsns un nozied batonus ar lielu daudzumu auksta ūdens. Liec plātni atpakaļ krāsnī un izslēdz siltumu. Batoniem jāpaliek krāsnī 20 minūtes.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Auglis ar vislielāko kaloriju saturu ir avokado

Pasākumi

Rīgas svētkus apmeklējuši vairāk nekā 120 000 cilvēku

Rīgas svētkus pagājušās nedēļas nogalē no 15. līdz 17.augustam apmeklējuši vairāk nekā 120 000 cilvēku, liecina pasākumu organizatoru veiktie aprēķini....