Lasītāju receptes

vera 2008-07-07
Batoni
12 gabali
Sastāvdaļas
25 g rauga
500 ml ūdens
2 ēdamkarotes saimniecības cukura
1 tējkarote fenheļa (var arī neizmantot)
2 ēdamkarotes eļļas
apm. 1200 ml kviešu miltu
Sadrupini raugu bļodā. Uzsildi ūdeni līdz apmēram 35 grādiem un pielej raugam. Maisi, līdz raugs izšķīdis. Samaisi miltus, sāli, fenheli, eļļu un sīrupu.
Pieliec lielāko daļu no miltiem, daļu pataupi cepšanai. Kārtīgi samīci mīklu, līdz tā ir vijīga. Ļauj tai apmēram stundu zem dvieļa uzrūgt. Izgāz mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Nemīci! Sadali mīklu 4 daļās un katru daļu – 3 gabalos. Izrullē katru gabalu taisnstūra veida plātnē. Sarullē gabalus no garajām malām rullī un liec uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Ļauj 40 minūtes pacelties bez dvieļa. Liec krāsnī uzkarst līdz 275 grādiem.
Katrā batonā iegriez pāris griezumus ar asu nazi vai žileti. Cep krāsns vidusdaļā 8 minūtes. Izņem cepamo plātni no krāsns un nozied batonus ar lielu daudzumu auksta ūdens. Liec plātni atpakaļ krāsnī un izslēdz siltumu. Batoniem jāpaliek krāsnī 20 minūtes.