Lasītāju receptes

Šaha rūtiņas

vera 2008-07-07

Šaha rūtiņas

Sastāvdaļas
450 ml kviešu miltu
1o0 ml Dansukker pūdercukura
200 g sviesta

2 ēdamkarotes kakao
2 tējkarotes Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Samaisi kviešu miltus, cukuru un sviestu tā, lai izveidotos mīkla. Sadali mīklu divās daļās. Pievieno vienai daļai 2 ēdamkarotes kakao un otrai daļai - 2 tējkarotes Vaniļas cukura. Sadali mīklu mazākās daļās un sarullē tās desiņās. Vispirms vienu blakus otrai noliec gaišo un tumšo desiņu, pēc tam uz tumšās noliec gaišo desiņu, bet uz gaišās tumšo. Nedaudz saspied tās kopā un uz kādu laiku ieliec ledusskapī, lai mīkla kļūtu cietāku un to būtu vieglāk sagriezt. Pēc tam sagriez kūku 3-4 mm biezās šķēlēs, uzliec tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175° C temperatūrā apt. 8 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Anasteiša atgriežas jaunā ampluā

Pārvarējusi veselības problēmas un mūzikas izdevniecību nomaiņu, dziedātāja Anasteiša (Anastacia) atgriežas ar jaunu izskatu, jaunu skanējumu, jaunlaulāta un ar jaunu albumu “Heavy...