Lasītāju receptes

Rabarberu pīrāgs

vera 2008-07-07

Rabarberu pīrāgs

apmeram 8 porcijas
Sastāvdaļas
Pamatne
250 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes pūdercukura
1 olas dzeltenums

Rabarberu ievārījums
700 g sagrieztu rabarberu apmēram 2 cm lielos gabalos
300 ml cukura
8 želatīna plāksnes

Vaniļas krēms
6 olu dzeltenumi
150 ml cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
300 ml krējuma
2 ēdamkarotes kartupeļu miltu
Rotājumam: grauzdētas mandeļu skaidiņas


1. Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties stundu ledusskapī. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Izšķīdini želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.

2. Iezied apaļu cepamo formu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamā formā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes un pēc tam tai ļauj atdzist.

3. Ieliec rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāri uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisi biezeni, līdz želatīns ir izkusis.

4. Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamā formā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.

5. Katliņā sakul krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.

6. Pārkaisi pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai turi aukstumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sākotnējais galdautu izmantojums bijā kā dvieļiem, lai noslaucītu pirkstus un rokas pēc ēšanas

Pasākumi

Uz komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrādi visas biļetes izpārdotas!

7.februārī Dailes teātra mazajā zālē notiks sensacionālas komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrāde, kuras varoņu ādā iejutīsies humoriste Jana Duļevska un aktieris Jānis Jarāns....