Lasītāju receptes

Apelsīnu un šokolādes kūka

vera 2008-07-07

Apelsīnu un šokolādes kūka

4 personam
Sastāvdaļas
Apelsīnu un šokolādes kūka
150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)
250 ml kakao pūdercukura
150 g nesālīta sviesta
4 vistas olas
1 ēdamkarote pūdercukura

Apelsīnu šerbets
150 ml ūdens
75 g cukura
500 ml apelsīnu sulas
(vai svaigi spiestas sulas)
1 citrons

Pasijas augļu mērce
4 pasijas augļi
100 g cukura
400 ml apelsīnu sulas
Rotājumam:
2 apelsīni


Apelsīnu un šokolādes kūka
Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.
Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliec olas dzeltenumus un sakul biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisi, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakul olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 170 grādos 30-40 minūtes.

Apelsīna šerbets
Uzvāri ūdeni un cukuru. Uzvāri arī apelsīnu sulu un nosmel putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisi cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkās šķidrumu caur sietu. Ieliec maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakul.

Pasijas augļu mērce
Savāri apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliec tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriez 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliec šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Košļājamās gumijas košļāšana, griežot sīpolus, ļauj izvairīties no asarām

Pasākumi

INTĪMAIS MĀKSLĀ

Ar izstādi Intīmais mākslā muzejs vēlas atjaunot dekoratīvās mākslas un dizaina izstāžu tradīciju, kas dod pārskatu par šajās mākslas nozarēs notiekošajiem procesiem, sniedzot...