Lasītāju receptes

Jogurta maize

vera 2008-07-07

Jogurta maize

Sastāvdaļas
300 ml kviešu miltu
200 ml sijātu miltu
120 ml pilngraudu miltu
50 ml kviešu kliju
150 ml rupju rudzu miltu
100 ml saulespuķu sēklu
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes sodas
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
600 ml jogurta vai saldā biezpiena ar putukrējumu

Dažādi varianti
• 1-2 tējkarotes ķimeņu
• sarīvēta 1 apelsīna miziņa
• 50 g rozīņu

Samaisi bļodā visas sausās sastāvdaļas. Pievieno Tumšo cukura sīrupu, jogurtu un ātri visu samaisi. Ieklāj mīklu lielā veidnē, piepildot to par 2/3 un cep apt. 1½ stundu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175° C temperatūrā. Ja maize šķiet pārāk tumša, pārklāj to ar alumīnija foliju.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja vīnogas ieliksiet mikroviļņu krāsnī, tās pārsprāgs

Pasākumi

Olu dāvināšana

Lieldienās raksturīgas dažnedažādākās darbības ar olām. Tās ēd, dāvina, ar tām mainās, spēlē spēles. Olu krāsošana ir salīdzinoši nesena paraža. Tā ieviesusies tikai jaunākos...