Marmora kūka

Marmora kūka

1. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ olas un cukuru. Tad olu masai pievieno pienu, eļļu un visu kārtīgi sakuļ. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, vaniļas pulveri un cepamo pulveri vai sodu. Miltu maisījumu pakāpeniski pievieno olu masai, visu rūpīgi sakuļ ar mikseri, lai sausās sastāvdaļas labi sajaucas ar mīklu.
2 2.jpg - 12.82 KB
2. Mīklai jābūt krēmīgai un vienmērīgai, tomēr jāuzmanās, lai to nepārkultu, tad kūkā veidosies gaisa kabatiņas. Gatavo mīklu sadala divās vienādās daļās un vienai daļai pievieno kakao pulveri. Jāizvēlas tumšais kakao, tad raksti kūkā labāk izcelsies.
2 1.jpg - 11.01 KB
3. Uzsilda cepeškāsni uz 180˚C un ar eļļu viegli ietauko kūkas veidni. Sagatavotajā kūkas veidnē lej trīs ēdamkarotes baltās mīklas, tad tai virsū trīs ēdamkarotes kakao mīklas. Var izmantot arī kausiņu vai lielu karoti, kurā saiet trīs ēdamkarotes mīklas.
2 4.jpg - 12.54 KB
4. Turpina pakāpeniski iepildīt veidnē abas mīklas. Ja vēlaties, lai kūkas raksts ir vienmērīgs, kūkas veidni nevajag kustināt.
2 5.jpg - 14.23 KB
5. Šādi izskatās kūka pirms to liek cepeškrāsnī.
2 3.jpg - 15.68 KB
6. Kūku cep apmēram 40 minūtes. Pirmās 20 minūtes nevajadzētu virināt cepeškrāsns durtiņas, savādāk kūka var saplakt. Pirms izņemšanas kūku var pārbaudīt ar zobu bakstāmo, ja to iedur kūkā un izvelkot ātrā tas ir tīrs – kūka gatava.
2 9.jpg - 15.21 KB
7. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, ar nazi apvelk gar kūkas ārmalu, lai to atbrīvotu no veidnes. Kūku izgāž no veidnes un liek atdzesēties. Kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru vai arī sagriezt un pasniegt tāpat. Labu apetīti.
2 7.jpg - 13.25 KB

Komentāri (9)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Liene
Man kūka sanāca traki taukaina. Laikam neesmu sapratusi pareizi recepti, bet eļļa 250 g jau sākumā likās traki daudz (ielēju mazāk). Rezultātā kūku cepot 40 minūtes- viducis kūkai palika šķidrs. Cepu vēl kādas 30 min, bet beigās keksu paŗgriezu uz pusēm (jo ārpuse jau sāka palikt melna, bet vidus nebija gatavs) un cepu cepeškrāsnī vēl kādu laiciņu. Varbūt cepamforma vainīga, jo izmantoju gareno silikona formu, bet kekss tiešām nesanāca ne tuvu kādu gaidīju. :(
01.02.2017. plkst. 10:15
Diāna
Nav ne vainas cept arī garenā pannā,ja lej mīklu tā kā receptē rakstīts,tāpat sanāk skaista un garšīga marmorkūka:)
02.04.2016. plkst. 07:14
Ilze.
Kūka laba, garšīga un zebraina. Milti, kā vajag ne pa daudz ne pa maz.
08.11.2015. plkst. 12:27
akd
Ako dariit ja naw taadas veidnes :( :D Man ir tikai gareniska :D
07.05.2011. plkst. 12:04
Vija
Kuka tiesam garda,bet nesanaca tik stripaina,kautka viss sagaja kopa,nezinu kapec.
03.11.2010. plkst. 16:08

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Gurķi labāk saglabājas kopā ar āboliem

Pasākumi

Klajā nācis Eros Ramazzotti jaunais albums “Ali e Radici”

Šonedēļ mūzikas izdevniecības “Sony Music” apgādā dziedātājs Eros Ramazzotti laidis klajā savu vienpadsmito studijas albumu “Ali e Radici” (“Spārni un saknes”)....