Pildīti cepumi ar šokolādes glazūru

Pildīti cepumi ar šokolādes glazūru

1. solis  Kondensēto pienu pildījumam vajadzētu vārīt diennakti pirms cepumu pagatavošanas. Tie, kuriem šis gardums ļoti iet pie sirds, pie viena var vārīt vienu lieku kārbu – katram gadījumam…Konservu kārbām noņem papīru un liek tās lielā katlā ar verdošu ūdeni. Vāra 2,5 stundas. Jāseko, lai kārbas ar pienu visu laiku atrastos zem ūdens un vajadzības gadījumā ūdeni papildina. Kad piens izvārīts, ļauj kārbām nedaudz atdzist un tad ievieto tās ledusskapī uz nakti.
6 1.jpg - 36.76 KB
2. solis
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu karstumā un viegli ietauko cepumu pannas. Kondensētā piena kārbu izņem no ledusskapja.
6 3.jpg - 32.22 KB
3. solis
Bļodā iesijā miltus un kakao pulveri.
6 4.jpg - 46.13 KB
4. solis Atsevišķā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru.
6 5.jpg - 36.46 KB
5. solis Tad sviesta masai piejauc klāt olas un apelsīnu sulu.
6 6.jpg - 41.88 KB
6. solis Sakultajai masai lēnām pievieno miltu – kakao maisījumu un visu labi sajauc.
6 7.jpg - 35.67 KB
7.solis Cepumu mīklu iepilda tūtā un izspiež uz sagatavotās pannas vienādas mīklas lentītes.
6 8.jpg - 39.25 KB
8. solis Cepumus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 5 minūtes. Pieskata lai nepiedeg.
6 9.jpg - 31.12 KB
9. solis Gatavos cepumus uzmanīgi noņem no pannas un atdzesē.
6 10.jpg - 44.65 KB
10. solis atver kārbu ar atdzesēto piena karameli.
6 11.jpg - 42.59 KB
11. solis Kad cepumi pilnībā atdzisuši, tos pārsmērē ar pildījuma masu un virsū liek otru cepumu. Ja cepumi nebūs pietiekami atdzesēti kondensētais piens kusīs un tecēs nost.
6 121.jpg - 35.16 KB
12. solis Tā izskatās ar piena karameli pildīts cepums pirms pārklāšanas ar glazūru.
6 13.jpg - 36.88 KB
13. solis Lai pagatavotu glazūru, vispirms sasmalcina šokolādi.
6 14.jpg - 34.98 KB
14. solis Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un pievieno 4 ēdamkarotes sviesta.
6 15.jpg - 42.17 KB
15. solis Šokolādes – sviesta glazūru samaisa un ar karoti lej pāri katram cepumam.
6 17.jpg - 42.46 KB
16. solis Cepumus ievieto ledusskapī un, kad šokolāde ir pilnībā sacietējusi,tie ir gatavi ēšanai. Mmmm…
6 2.jpg - 37.28 KB

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
rīma
? Jā,kāds (un domāju, ka ne viens vien)vāra pilnpienu, ievārījumus, taisa sūkādes un vēl citas garšīgas un/vai veselīgas lietas. Bet par šo recepti neesmu sajūsmā - izklausās un izskatās ļoti garšīgi, beigsies ar to, ka uztaisīšu, pieēdīšos un ienīdīšu sevi :)
23.04.2009. plkst. 11:42
sanita
kādas tases?Sviests 3/4 tases?????cik tas ir???milti un viss pārējais kādas tases?
17.06.2008. plkst. 12:20
Līga
di-di tā ir, man arī uzreiz gribējās skriet uz virtuvi, bet ni - ni, ko nedrīkst to nedrīkst :))
15.06.2008. plkst. 22:37
?
var tak nopirkt gatavu vārītu kondensēto pienu ,vaitad tagad kāds vāra?
14.06.2008. plkst. 16:25
Tā, lūdzu noslēpiet šo recepti, jo ir taču vasara, kad jārūpējas par savu augumu, bet redzot šīs te bildes un aprakstu, mani kājas pašas nes uz virtuvi un intuīcija saka, ka tādus varētu apēst...ļoti daudz!:))))))
13.06.2008. plkst. 10:28

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīkstais margarīns ir mazāk piesātināts ar taukiem un veselīgāks par dzīvnieku sviestu un cieto margarīnu

Pasākumi

Ziemeļindijas mūzikas koncerts „Indijas iedvesma”

14. augustā plkst. 19.00 Latvijas Mākslas Akadēmijas Aulā notiks
Indijas klasiskās mūzikas koncerts „Indijas Iedvesma”, kas veltīts
Indijas Neatkarības dienai. Koncertā piedalīsies...