Granola ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Granola ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Daudzi no mums jau būs kaut kur dzirdējuši, ka ne vienmēr veselīgam ēdienam ir jābūt negaršīgam vai arī garšīgam ēdienam jābūt neveselīgam. Labs piemērs šim apgalvojumam ir granola.
9 6.jpg - 55.94 KB
Mājās pagatavota granola ir garšīgs, barojošs un veselīgs našķis, kas ies pie sirds gan lieliem, gan maziem. Kaut ko līdzīgu var atrast arī veikalu plauktos, tomēr šie izstrādājumi mēdz būt pārlieku saldi, vai arī to sastāvā ir kāds no neskaitāmajiem E. Arī izmaksas mājās gatavotai granolai būs nesalīdzināmi zemākas, kā arī katrs var pats var izvēlēties un variēt ar sastāvdaļām pēc savas gaumes.

1. solis uzkarsē cepeškrāsni 160 grādu temperatūrā. Lai sadrupinātu zemesriekstus, tos ievieto polietilēna maisiņā un sadauza ar virtuves āmuriņu vai kādu smagāku katliņu.
9 8.jpg - 41.21 KB
2. solis tad drupinātos riekstus, auzas, klijas un saulespuķu sēklas sajauc kopā cepešpannā un liek cepeškrāsnī karsēties 10 – 12 minūtes, ik pēc dažām minūtēm apmaisot, lai nepiedeg.
9 9.jpg - 57.3 KB
3. solis sagatavo stikla cepeštrauku, izklājot to ar cepamo papīru, kurš viegli ieziests ar eļļu vai sviestu. Medu, brūno cukuru, sviestu, vaniļas cukuru un sāli, vienmērīgi maisot, uzkarsē nelielā katliņā. Apbrūnināto auzu pārslu maisījumu lielā bļodā rūpīgi sajauc ar žāvētiem augļiem un uzkarsēto medus – sviesta maisījumu, kurš darbosies kā „līme”.
9 10.jpg - 64.92 KB
4. solis gatavo maisījumu liek iepriekš sagatavotajā traukā un izlīdzina ar koka karoti vai lāpstiņu.
9 2.jpg - 58.14 KB
5. solis tad pārloka pāri cepamā papīra loksnes un ar plaukstu viscaur stingri piespiež. Piespiešana nepieciešama, lai masa stingri turas kopā un nesadrūp, kad to sagriezīs ar nazi.
9 3.jpg - 47.03 KB
6. solis tad jānogaida kādas 2 - 3 stundas, līdz masa pilnībā atdziest.
9 4.jpg - 66.57 KB
8. solis kad granola sacietējusi, to uzmanīgi novieto uz virtuves dēlīša un noņem cepamā papīra loksnes.
9 11.jpg - 60.64 KB
9. solis tad stingri spiežot ar nazi ( bez griešanas kustībām) granolu sadala ...
9 12.jpg - 54.62 KB
10. solis ...vēlamā lieluma gabalos.
9 5.jpg - 66.87 KB
11. solis sagrieztos granolas gablus ietin pārtikas plēvē ņemšanai līdz. Ja vēlaties granolu uzglabāt lietošanai mājās, tad to vienkārši ievieto gaisa necaurlaidīgā trauciņā ar vāku, starp kārtām liekot cepamo papīru, lai gabali nesalīp.
 9 13.jpg - 57.25 KB
12. solis labu apetīti!
9 7.jpg - 58.25 KB

Komentāri (7)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Oskars
Labs našķis piekrītu , sevi jau vajag palutināt ar ko neveselīgu ar .
24.02.2013. plkst. 06:00
anete
Vai kāds ir šo brīnumu taisījis? Ja ir, tad kāds sanāca un kā garšo? ( vai labi ? )
15.06.2009. plkst. 17:52
voice
receptē taču minēts, ka ar sastāvdaļām var variēt pēc katra gaumes...attiecīgi riekstus var arī nelikt klāt
15.05.2008. plkst. 21:51
kristy
Loti garsigi izskatas... es laprat tadu uz kadiem svetkiem sagatavotu .... mmmm :) :)
15.05.2008. plkst. 15:17
santa
man ari rieksti negarso....
15.05.2008. plkst. 15:17

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Auglis ar vislielāko kaloriju saturu ir avokado

Pasākumi

“ABBA THE SHOW” koncerts Rīgā

Sākot ar šī gada 2. oktobri sākusies publiskā biļešu tirdzniecība uz pasaules slavenās popgrupas “ABBA” autentiskās grupas “ABBA THE SHOW” koncertu ar daļēju oriģinālo...