Šokolādes - apelsīnu siera kūka

Šokolādes - apelsīnu siera kūka

1. solis sadrupina cepumus.
9 1.jpg - 44.89 KB
2. solis cepumu drumslas sajauc ar sviestu tā lai tās kļūtu nedaudz mitras. Tad cepumu - sviesta masu vienmērīgi izlīdzina un atspiež kūkas formas pamatnē. Siera kūkas pagatavošanai labāk izmantot formu ar noņemamu malu. Kūkas pamatni cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes.
9 2.jpg - 51.64 KB
3. solis kamēr cepas kūkas pamatne, ūdens peldē izkausē šokolādi. Kad šokolāde sāk kust, tai pievieno pusi apelsīnu sulas un maisa, līdz šokolāde vienmērīgi izkususi un sajaukusies ar sulu. Tad sakuļ ¾ tasi cukura kopā ar sieru. Siera masai pievieno izkausēto šokolādi un turpina kulšanu vēl kādas 3 minūtes. Tad pievieno pārējo apelsīnu sulu, sarīvēto miziņu un sīrupu. Kad viss labi samaisīts, ņem apmēram ½ tasi šokolādes – siera maisījuma un ievieto ledusskapī. Atlikušajai masai pakāpeniski, pa vienai, pievieno olas.
9 3.jpg - 38.81 KB
4. solis pildījumu lej pāri kūkas pamatnei un liek cepties cepeškrāsnī 160 grādu karstumā 30 – 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda tai vidū iedurot zobu bakstāmo – tam jāiznāk laukā tīram.
9 4.jpg - 38.26 KB
5. solis tad kūkai ļauj atdzist vismaz 6 stundas, bet vislabāk jau visu nakti. Saldo krējumu sakuļ ar atlikušo cukuru stingrās putās un vienmērīgi pārsmērē labi atdzisušo siera kūku.
9 6.jpg - 32.09 KB
6. solis ledusskapī atstāto siera kūkas masu iepilda plastmasas maisiņā, kuram pēc tam nogriež stūri. Kūkas virsmu rotā ar palalēlām līnijām, apelsīnu mizas ziedu un šokolādes skaidiņām. Labu apetīti.
9 5.jpg - 45.01 KB

Komentāri (7)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ļoti laba recepte. paldies:)
29.09.2010. plkst. 22:56
avenite
Cik tad liela ir tā mērvieniba, tase, pus tase?????
07.12.2008. plkst. 22:50
zigis
Šokolādi var ņemt vienu Lukss tāfeli 200gr. Es domāju, pa daudz nebūs. Apelsīnu sīrups ir Maximā, liekas leišu ražojums, nav dārgs. Nodzersi pārējo, ko nevajadzēs, kā sulu.
14.08.2008. plkst. 11:35
aloka
Viss ir super-recepte laba,izskatas garsigi,nja vienigi cik daudz nemt to sokoladi?
14.06.2008. plkst. 14:44
Baiba
Interesanti gan,cik tad daudz man tas sokolades nemt,neredzeju nevienu sokoladi pie sastavdalam????
30.05.2008. plkst. 23:13

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākā varžu kājiņu eksportētājvalsts ir Japāna

Pasākumi

TEXTILE IMPRESSIONEN

TEX 21 GRUPA:
Ute Baunach, Christine Brandstetter, Jutta Briehn, Ulrike Heigl, Friderun Heil, Henrika Klementz, Claudia Kreuzig, Hanna Mühe, Gisela Schmidt, Heide Stoll-Weber, Christine Wagner, Eva...