Kā pagatavot šokolādes suflē?

Kā pagatavot šokolādes suflē?

1.solis sagatavo bļodas maisīšanai un četras karstumizturīgas formiņas cepšanai.
 2.jpg - 38.83 KB
2. solis sāk karsēt cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā un, lai nodrošinātu vienmērīgāku karstumu, tajā var ievietot akmeni, uz kura cep picas.
4.jpg - 35.03 KB
3. solis formiņas iesmērē ar sviestu un viegli iecukuro. Lai to izdarītu, ieber formiņās nedaudz cukura, pārklāj ar plēvi un sakrata.
5.jpg - 35.36 KB
4. solis katliņā sajauc 1/4 tasi cukura, 1/3 tasi kakao un 3 ēdamkarotes miltu. Tad pievieno 3/4 tases piena un sāk karsēt uz vidēji karstas uguns.
6.jpg - 35.42 KB
5. solis nepārtraukti maisot, turpina karsēšanu, līdz maisījums sāk burbuļot. Tad to noņem no uguns.
7.jpg - 33.57 KB
6. solis ar putojamo slotiņu sakuļ 2 olu dzeltenumus.
8.jpg - 39.69 KB
7. solis turpinot kulšanu, olu dzeltenumiem  pievieno 1/3 kakao maisījuma.
9.jpg - 39.09 KB
8. solis tad lēnām iemaisa pārējo kakao maisījumu.
10.jpg - 37.66 KB
9. solis iemaisa sviestu, vanilīnu un noliek malā atdzesēties.
11.jpg - 38.08 KB
10. solis ar mikseri sakuļ 3 olu baltumus, sāli un briežraga sāli putās. Tad pakāpeniski, pa vienai, klāt piekuļ divas ēdamkarotes cukura.
12.jpg - 37.98 KB
11. solis kad putas kļūst stingras, kulšanu pārtrauc.
13.jpg - 32.66 KB
12. solis kakao maisījumā uzmanīgi iecilā 1/4 putu.
14.jpg - 40.29 KB
13. solis uz aci sadala atlikušās putas trijās daļās un pakāpeniski ar lāpstiņu iecilā kakao masā. Jo mazāk gaisa burbuļi tiks saspiesti, jo gaisīgāks sanāks suflē.
15.jpg - 44.15 KB
14. solis salej mīklu formiņās un liek cepeškrāsnī cepties  vienu stundu. Uzmanību – cepšanas laikā netaisīt vaļā cepeškrāsns durtiņas.
17.jpg - 15.72 KB
15. solis ja izskatās, ka suflē vēl nav gatavs, to var atstāt cepeškrāsnī vēl 10 – 15 minūtes.
18.jpg - 47.34 KB
16. solis iegremdē karotīti karstajā šokolādes vulkānā. Šokolādes suflē var pasniegt arī pārkaisītu ar pūdercukuru, kopā ar saldējumu vai putu krējumu.
19.jpg - 35.65 KB

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Aminaya;#
Jā- interesanti:)
27.06.2015. plkst. 13:30
janis
līdzīga recepte ir arī šokolādes kūkai! Un ticiet man visas šīs lietiņas ir ļoti garšīgas un labs pārsteigums mīļotajai sestdienas vakarā!
02.04.2008. plkst. 17:41
šajā mākslā neiedziļināšos ,,,
14.03.2008. plkst. 18:35
Ņemšanās pamatīga , bet rezultāts ir to vērts !
14.03.2008. plkst. 10:25

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Sāks pārdot biļetes uz Mihaila Barišņikova dejas vakaru Latvijas Nacionālajā operā

Pirmdien, 24.novembrī, sāksies biļešu pārdošana uz divām Mihaila Barišņikova dejas izrādēm „Trīs Solo un Duets”, kas Latvijas Nacionālajā operā notiks 2. un 3. maijā plkst.19.00....