Franču pankūkas ar bekonu un sīpoliem

Franču pankūkas ar bekonu un sīpoliem

1. Uzsilda cepeškrāsni 220 grādu temperatūrā. No miltiem, ūdens un sāls pagatavo parastu plāno pankūku mīklu.
9 3.jpg - 5.72 KB
2. Uz vidēji karstas pannas liek mazu sviesta gabaliņu un uzlej 1/3 tasi pankūku mīklas. Katru pankūku cep apmēram 3 – 4 minūtes, līdz tā nedaudz apbrūnē un pankūkas maliņas sakrokojas. Pankūkas apcep tikai no vienas puses, un kad tās gatavas, tad liek uz viegli ietaukotām veidnēm ar apcepto pusi uz leju.
9 2.jpg - 6.01 KB
3. Lai bekonu būtu vieglāk sagriezt, to uz 10 minūtēm ievieto saldētavā.Tad bekonu sagriež sloksnītēs un apcep uz vidēji karstas pannas.
9 4.jpg - 13.81 KB
4. Apceptos bekona gabaliņus nosusina uz papīra virtuves dvieļiem.
9 5.jpg - 12.83 KB
5. Sīpolus sagriež gredzenos un tad uz pusēm. Tad sīpolus apcep tajā pašā pannā 3 – 4 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, bet nesāk apbrūnēt.
9 6.jpg - 11.23 KB
6. Atdzesētus sīpolus sajauc ar creme fraiche un ar iegūto masu vienmērīgi pārklāj pankūkas.
9 71.jpg - 10.2 KB
7. Tad virsū liek  bekona strēmelītes un viegli iespiež tās sīpolos. Pankūkas liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 – 18 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
9 8.jpg - 11.07 KB
8. Gatavās pankūkas liek uz šķīvja, sagriež četrās daļās un pasniedz pārkaisītas ar sakapātiem maurlokiem.
9 1.jpg - 12.11 KB

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Lora
Laikam jau garšīgi, bet process baigais...
30.08.2008. plkst. 22:33

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 11. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Rīgā koncertēs Eross Ramazoti

Koncertaģentūra „Makroconcert” informē: 5.novembrī uz daudzfunkcionālās halles „Arēna Rīga” skatuves uzstāsies viens no pasaulē slavenākajiem liriskās popmūzikas izpildītājiem...