Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Kartupeļu pica

Sastāvdaļas:
Mīklai:
1,5 kg kartupeļu
1 ola
100 g miltu
1 ēdamk. eļļas
sāls
Pildījumam:
750 g tomātu
400 g siera
100 g melno olīvu
3 daiviņas ķiploka
4 ēdamk. eļļas
melnie maltie pipari, sāls
svaigs baziliks

Pagatavošana: (laiks: 127 minūtes)

Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo, vēl karstus samaļ. Masu liek uz miltiem apkaisīta dēlīša atdzist. Pievieno miltus, olas, sāli, eļļu, samīca mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni, mīklu viegli izveltnē, liek cepties, kamēr veidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Sieru sagriež mazās, plānās šķēlītēs, ķiploku sasmalcina. Gatavo kartupeļu cepumu izņem no krāsns, liek uz tā sagrieztus tomātus, sieru, ķiploku, apber ar pipariem, uzliek olīvas. Apslaka ar eļļu, apmēram 20 minūtes cep cepeškrāsnī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ir nepieciešama tonna ūdens, lai iegūtu mārciņu smalkā cukura

Pasākumi

Izstāde "Jūlijam Viļumainim – 100"

No 2009.gada 29.maija līdz 5.jūlijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) būs skatāma gleznotāja Jūlija Viļumaiņa (1909 – 1981) piemiņas...