Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Pica ar kartupeļiem un zilo sieru

Sastāvdaļas:
Ar mizu vārīti kartupeļi 3 gab.
Liels sīpols, sagriezts žuljenā 1 gab.
Olīveļļa 4 ēd. kar.
Zilais siers (Rokforas, Dor Blu) 120 g
Skābs krējums 4 ēd. kar.
Timiāna zariņi
Mīklai
Milti 230 g
Sāls ½ tējk.
Raugs 7 g
Milti 1 ēd. kar.
Olīveļļa 2 ēd. kar.
Karsts ūdens 120 ml

Pagatavošana:

3 Lielā bļodā sajauc kopā miltus, sāli, raugu, olīveļļu un ūdeni. Mīci 10 min., tad atstāj "atpūsties" 30 min. ieeļļotā bļodā.

3 Sagriez vārītos kartupeļus šķēlītēs, pārkaisi ar timiānu. Sautē sīpolus, kamēr mīksti.

3 Izklāj pergamentu uz pannas. Izrullē mīklu 20 cm diametrā un uzliec uz pergamenta, atstāj siltumā 10 min.

3 Izkārto sīpolus, kartupeļus, timiānu, sieru un skābo krējumu uz mīklas. Cep krāsnī, kamēr mīkla ir kraukšķīga un brūna.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

„Klusā pretošanās. Krievu piktoriālā fotogrāfija. 1900-1930”

1920.-30.g. krievu fotoavangards –Aleksandrs Rodčenko, Els Ļisickis, Boriss Ignatovičs u.c. – pārcietuši totalitārā režīma vajāšanas un represijas, kļuva par Krievijas un vispasaules...