Lasītāju receptes

vigato 2008-09-26

Kartupeļu pica

750 g kartupeļu ,
sāls,
60 g margarīna,
150 g rupja maluma miltu,
25 g rauga,
1/8 L piena,
2 tējk. ķimeņu,
1/2 tējk.sāls,
100 ml paniņu,
200 g krējuma,
4 olu dzeltenumi,
pipari,
rīvēts muskatrieksts,
4 olu baltumi,
3 ēdamk. maltu mandeļu,
50 g margarīna,
3 ēdamk. sasmalcinātu zaļumu


Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nomizo, novāra sālsūdenī, nosusina.
Miltos liek sāli , sasmalcinātu raugu , izkausētu, bet ne karstu margarīnu, ķimenes. Pievieno siltu pienu un kārtīgi samīca gludu mīklu. To saveļ bumbā, pārsedz ar drāniņu un novieto siltā vietā uzrūgt , līdz tā dubultojas apmēros.
Kartupeļus saberž , pievieno paniņas , krējumu un olu dzeltenumus un visu labi samaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā kartupeļu masā.
Mīklu plāni izveltnē un ar to izklāj veidni , kas iesiesta ar taukvielām, pārkaisa ar mandelēm un liek kartupeļu masu ,to izlīdzina.
Margarīnu sagriež mazos gabaliņos un liek uz kartupeļu masas. Tad veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apm. 55 min.
Gatavo picu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

„Rīgas mākslas telpā” tiks atklāta fotogrāfiju izstāde „Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija”

2008. gada 27. decembrī izcilajam fotogrāfam Gunāram Bindem apritēja 75 gadi. Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” šo nozīmīgo notikumu atzīmēs ar plašu mākslinieka...